Søde koreanske pandekager
Du skal prøve søde koreanske pandekager! De smager helt fantastisk, så det er ikke så overraskende, at det er en af de mest populære serveringer hos de koreanske gadekøkkener. Og alene det gør jo, at jeg er forpligtet til at lave dem i forbindelse med mit koreanske benspænd. Men bare rolig, jeg ofrer mig gerne for en god sag.
Jeg skelede til en opskrift på søde koreanske pandekager hos Maangchi, men justerede en lille smule i forhold til blandingsforholdene samt tilføjede lidt vaniljepulver.
Søde koreanske pandekager
4 stk.
1 dl håndvarmt vand
1 spsk rørsukker
10 g gær
lidt salt
½ tsk vaniljepulver
1 spsk rapsolie
2 dl hvedemel
1 spsk hvedemel
Fyld:
½ dl mørk farin
½ dl hakkede valnødder
rapsolie til stegning
Hæld vandet i en lille skål og rør gæren ud i det. Rør derefter sukker, vaniljepulver og rapsolie i. Tilsæt salt, rør rundt og rør så hvedemelet i, så det bliver en blød, letklistret dej. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve en times tid. Ælt dejen med en spsk hvedemel i et minuts tid, og lad så dejen stå i yderligere tyve minutter.
Drys mel på køkkenbordet og del dejen i fire lige store kugler. Tryk dem let flade og tryk så yderligere en fordybning i hvert stykke dej. Rør fyldet sammen og fordel det i de fire fordybninger (der kommer top på). Fold dejstykket om fyldet og sørg for, at dejen slutter helt tæt. Tryk dernæst forsigtigt hver dejkugle, så den bliver fladere.
Hæld rapsolie på en pande og varm det op. Læg de tykke pandekager på panden og steg dem letgyldne på den ene side, vend dem, steg dem letgyldne på den anden side og vend dem så igen. Sørg for, at de bliver dejlig gyldne på begge sider, inden du tager dem af panden.
Søde koreanske pandekager serveres lune, så sukkeret er smeltet. Pas af samme grund på, når du tager en bid, da fyldet er ret varmt.
Du kan selvfølgelig variere fyldet i pandekagerne og for eksempel bruge chokoladestykker.
Note: Mmm! De søde koreanske pandekager minder lidt om berlinere – bare lidt mere fedtede og søde.