Søde courgettemuffins med chokolade
Jeg har gang i ovnen i dag, og her fik jeg lige sneget en lille portion courgettemuffins ind, da jeg alligevel skulle lave grøntsagslasagne samt bage en række grøntsager til andre madprojekter.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift hos Miss Muffin. Jeg undlod dog kanel og citron og brugte mørk chokolade i stedet for Nutella.
Søde courgettemuffins med chokolade
6 stk.
3 dl hvedemel
lidt salt
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
1½ dl rørsukker
60 g blødt smør
1 æg
100 g fintrevet courgette
1 dl finthakket chokolade
Pisk smør og rørsukker lyst og cremet. Pisk derefter ægget i. Tilsæt natron, bagepulver og salt. Pisk et øjeblik, inden du pisker hvedemelet i. Hæld den revne courgette i og pisk grundigt. Fordel dejen i seks muffinforme. Stil dem gerne i en metalmuffinform, så de holder formen. Bag dine courgettemuffins ved 180 grader i ca. 20 minutter, indtil de er letgyldne. Smelt chokoladen og smør den på de færdige muffins. Lad dem køle helt af, inden du serverer dem.
Note: Saftige og milde courgettemuffins med lækker chokolade ovenpå – det er sagen! Jeg spekulerer på, om et lille drys kardemomme mon ville være godt i dejen. Det kan være, at jeg skal teste det på et tidspunkt.
Hvis du har lyst til at prøve en salt udgave af muffins, så prøv mine squashmuffins.