Rugbrødsmüsli i bedste Stop Spild af Mad-stil

Rugbrødsmüsli i bedste Stop Spild af Mad-stil

I går besluttede jeg mig for at rydde lidt ud i resterne, og det blev blandt andet til denne rugbrødsmüsli, som jeg nød på yoghurten i morges. Det er ikke så tit, jeg spiser müsli, for jeg foretrækker normalt at drysse frisk frugt over, men gemalen er stor müslispiser, så ind imellem overrasker jeg ham med en ny variant.

Rugbrødsmüsli

Find tre-fire skiver rugbrød frem – de skal helst være flere dage gamle og lidt tørre i det, så helt friskbagt rugbrød kan ikke bruges. Det er jo rester, du skal udrydde i denne opskrift 🙂 Jeg brugte det sidste af et rugbrød, som jeg bagte for en lille uges tid siden.

Tag det tørre rugbrød og hak det grundigt. Sørg for, at stykkerne er meget små – så skal de ikke ristes i lige så lang tid.

Find rester af tørrede bær, nødder og kerner frem. Jeg troede egentlig, at jeg havde lidt tranebær-rester oven på julen, men nej. Til gengæld opdagede jeg en lille rest rosiner, en smule græskarkerner samt tørrede havtorn (som jeg dog ikke fik brugt helt op, så kig med i morgen, hvis du vil se, hvad jeg også fandt ud af at bruge havtornene til). En lille håndfuld af hver røg i rugbrødsblandingen.

Blandingen blev smidt på en pande sammen med 1 spsk smør og ca. 3 spsk rørsukker, og så blev det ellers vendt grundigt, mens det stegte ved rimelig høj varme i 5-10 minutter. Vend en smule salt i din rugbrødsmüsli til sidst, inden du tager den af varmen.

Müslien fik lov til at køle af (og blev dejlig sprød), inden den blev hældt på en lufttæt boks – klar til næste portion yoghurt!

Du kan variere denne rugbrødsmüsli i det uendelige, så det er kun din fantasi, (og dine smagsløg), der sætter grænserne.



14 thoughts on “Rugbrødsmüsli i bedste Stop Spild af Mad-stil”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *