Rødbede-kartoffelmos og speltsalat med granatæble, spinat, nødder og æbler – og zombiehjerne til dessert!
Rødbede-kartoffelmos
– trefjerdedele kartofler
– en fjerdel rødbeder
– smør
– mælk
– salt
Kog kartofler og rødbeder godt møre. Pil skallen af rødbederne – vær forsigtig, så du ikke får rødbedesaft ud over det hele – og riv dem fint. Mos kartoflerne og rør de revne rødbeder i. Tilføj lidt smør, salt og mælk og pisk det til mos.
Note: Flot kartoffelmos med et lille snert af rødbede i smagen. Da jeg elsker kartoffelmos, var der den sædvanlige kamp med ikke at spise for meget med det…
Speltsalat med granatæble, spinat, nødder og æbler
– speltkerner
– friske spinatblade
– æbler i tynde både
– granatæblekerner
– nødder, hakkede
– granatæblesirup
– blomsterhonning
Kog speltkernerne efter anvisningen på posen. Lad dem køle lidt af, inden du vender det med resten af ingredienserne.
Note: Salaten blev en anelse for tung – mest af alt på grund af speltkernerne, som var en langt mere solid slags end dem, jeg plejer at bruge. Jeg tror, jeg bruger resten i brød, for de blev ret voldsomme i denne salat, men resten af salaten var udmærket – især de friske, sprøde granatæblekerner.
Og da vi spillede et brætspil med zombier, så sluttede vi selvfølgelig af med en delikat dessert – zombiehjerne! Den bestod af pulverbudding rørt med en hidsig grøn farve, og den så dejlig klam ud, da den blev skåret for, for jeg havde gravet den ud på forhånd og fyldt kirsebærsauce i! Yum yum!
Buddingepulveret blev hjembragt fra Berlin sidste november, for allerede på det tidspunkt vidste jeg, at jeg ville lave denne dessert, og jeg havde ikke fundet en ordentlig opskrift på helt stiv budding. Til gengæld smagte den så af absolut ingenting, så hvis jeg skal lave budding igen en dag, så bliver jeg nødt til at finde en god opskrift på det.
Gimme the braaaaain…
Haha, den ser virkeligt uhyggelig ud den kage!
Hvad sagde gæsterne?
Jeg har også en stor kærlighed til granatæbler, de er så smukke, knasende og velsmagende. Uhm..
Ideen med rødbede i kartoffelmos er rigtig god, det ser bar så flot ud…
Sikke et skønt og anderledes måltid 🙂 Jeg er ret vild med din speltsalat med granatæble, spinat, nødder og æbler – den må jeg prøve i aften. Og desserten ville vække vild jubel hos min Bella :-))
Fantastisk kartoffelmos – det skal jeg da lige have kopieret en dag snart.
Og den zombiehjerne er så fed
Knus
Ej, hvor ser den budding da bare gusten ud…hehe.
Resten ser til gengæld lækkert ud, som altid. Super flot mos, synes tit farverne bliver lidt grumsede, når der blandes farvede grønsager i mos, men denne her har da bare en super flot og klar farve:-)
Ok, for første gang må jeg sige: det ser altså ikke særlig lækkert ud, Piskeris 😀 (jeg mener selvfølgelig zombiehjernen!!) – resten ser – og lyder – som sædvanlig LÆKKERT ud…..
Hvor er den kartoffelmos smuk, det må jeg prøve – jeg er tit alt for traditionel mht kartoffelmos.
mange hilsner
Birthe
Hvordan har du lavet buddingen så det ligner en hjerne? Ser rigtig sjov ud!
Flot og farverig mad – dejligt at efterårsmad ikke behøver at være brunt i brunt 🙂
Jeg får allergiske reaktioner bare af at se på den dessert, men sjov er den sgu!
MissMuffin – mange tak! 😀
Noget a la “Hvad er det?!” efterfulgt af latter 🙂
Tænkte at mosen lige måtte være noget for dig – håber du kan få Kristian med på det 😉
Madame – jeg holder også meget af granatæbler og regner med at snige den med i flere retter de kommende måneder 🙂
Signe – mange tak! Ja, mosen er ret flot på tallerkenen – især nu hvor efterårs- og vinterfarverne efterhånden dominerer en del på spisebordet 🙂
LaTascha – hehe, tak! 😉
Den blev meget pangfarvet, den mos, men det var nu dejligt, at den lyste sådan op 🙂
NYBH – hahah, det er så i orden! 😀
Jeg kan ikke få gemalen til at spise almindelig kartoffelmos, men han er blevet meget mere interesseret, efter at jeg begyndte at eksperimentere med det, så det er min nye strategi 😉
Hej Simon!
Jeg købte en form fra Thinkgeek.com. Den er af plastik, så den egner sig desværre mest til buddinger/geleer, men det er den til gengæld så også god til 🙂
Signe – jeps, det er skønt at få sneget lidt mere farve ind på tallerkenen. Jeg er ikke så god til, når det bliver for brunt 🙂
Haha, ja den er absolut ikke politisk korrekt, men hold op hvor var det sjovt at lave! 😀
Det er godt nok den grimmeste dessert, jeg længe har set. Der har du ramt plet med navnet zombiehjerne.
Hovedretten ser rigtig skøn ud.
Anette – mange tak – for begge dele! 😀
Ja… og så fik du lige 2 stk kyllinge lår til at ligne ½ mill hihihíhihihi
Den kartoffelmos, ryger på skal prøves listen… !!!
Gad altså godt være flue på en væg hos dig når du laver den slags desserter til dine gæster … Irrkks den ser klam ud hihihi
Hyggehygge
Marianne
Oh My God… I love it :-))) Det er da den mest klamme dessert ever… Så cool 😀 Den ryger lige i gemmeren, sammen med den smukke salat.
Thinkgeek? Hvad kalder man mon sådan en form? Det vil da bare være det vildeste hit til halloween festen i skolen. Super flot!
Piskeris, for fa'en, din tosse 😀 Sad ellers og tænkte, at jeg ville indlede denne kommentar med at skrive 'Guf de la guf'… lige indtil jeg læste om desserten og så billedet af den grønne hjerne!! Klammonella! 😉
Men ellers: Hovedretten så FANTASTISK ud – og lød meget, meget lækker og velafbalanceret indenfor grundsmagene…
Mumsfilibaba!
Kh. Eva
Mad skal der til – tusind tak!
Haha, de er vant til lidt af hvert, så jeg tror snart ikke, jeg kan overraske dem længere – men jeg har tænkt mig at prøve! 😀
Vibeke – mange tak! Ja, jeg kunne heller ikke stå for formen, da jeg så den første gang! 😀
Lars Q – Mange tak! Søg efter zombie brain på siden – så skulle den gerne dukke op 🙂
Eva – hahahah! Velkommen til min bad taste uge! 😀
Lækkert!
Granatæbler og nødder, det er rigtig godt. Det har jeg selv næsten lige lavet i en salat 🙂
Har du set Carsten Kyster's ganske fine guide til “tømningen” af granatæbler. Det virker virkelig godt.
http://politiken.tv/tjek_dk/tvmad/article671223.ece
Bedste Hilsner
Søren
Brødet – tusind tak! Nej, men jeg så et tilsvarende trick i en Camilla Plum-udsendelse sidste år. Først tænkte jeg, at det lød dybt mystisk, men det virker ganske rigtig supergodt 🙂