Rinderroulade

Rinderroulade

Rinderroulade… smag lige på ordet. Det er skønt, ikke? Jeg faldt over den tyske ret, rinderroulade, da jeg researchede på retter til mit tyske benspænd, og jeg kunne slet ikke stå for disse langtidstilberedte oksekødsruller. Det er godt nok simremad og derfor en anelse tung mad til de varme dage, vi oplever lige nu, men du kan jo vente et par dage, og så er temperaturen atter under 20 grader (suk).

Rinderroulade består af tynde stykker oksekød, der typisk er smurt med sennep og derefter toppet med bacon, letstegte løg samt syltede agurker, inden de rulles sammen og snøres. De langtidstilberedes i en gryde eller i ovnen. Jeg brugte parmaskinke i stedet for bacon.

Jeg var lidt i tvivl om hvilken type oksekød, jeg helst skulle bruge, og da jeg ikke kunne få det planlagt, så jeg kom forbi en slagter i åbningstiden, tyede jeg til sidst til at købe en oksekødsudskæring (tykkam) og skar selv nogle relativt tynde skiver. Jeg spekulerer dog på, om ikke man også kan bruge kalveschnitzler, hvis blot de er tynde nok.

Tykkammen fungerede ok, men er dog også ret fedtmarmoreret. Det gør den god til langtidstilberedning, men måske knapt så god til rinderroulade, da de skrumper en del. Prøv derfor gerne en oksekødsudskæring med mindre marmorering.

Rinderroulade

4 personer

4 x 150 g tynde oksekødsstykker
4 tsk stærk sennep
4 stykker tynd kraftig pølse eller skinke
2 løg, fintsnittede og stegt bløde i smør
ca. 20 syltede agurkeskiver (evt. lidt flere, hvis de er meget tynde)

Til saucen:
200 g svampe, rensede og skåret i tynde skiver
½ dl rød- eller hvidvin
1 spsk tomatkoncentrat
½-1 spsk majsstivelse
salt og peber

Bank oksekødsstykkerne ekstra flade med en kødhammer (medmindre de er meget flade!) og smør dem derefter med sennep. Læg bacon/skinke(pølse ovenpå. Steg løgene i smør, så de bliver bløde, og fordel dem ovenpå kødet. Slut af med at fordele agurkeskiverne.

oksekød, sennep, pølse, skinke, løg, syltede agurker, svampe, rødvin, tomater, majsstivelse

Rul oksekødstykkerne stramt sammen og bind dem med noget tynd bomuldstråd. Jeg lagde oksekødsrullen på midten af snoren, hvor oksekødsrullen lå med ‘lukningen’ nedad. Derefter samlede jeg snoren på den anden side af rullen, snoede den en omgang og bandt den en gang om rullen på den lange led, inden jeg snoede tråden en gang mere og viklede den om det korte led igen. Til sidst bandt jeg en knude. Tjek evt. billedet herover.

Smelt en klat smør i en gryde og brun rullerne på alle sider. Tilsæt så vin og læg låg på gryden. Lad dem simre ved lav varme i 1½ time og husk at vende dem flere gange undervejs.

Når tiden er gået, tager du kødstykkerne op. Hæld lidt af væden over i en lille skål og pisk majsstivelse ud i det. Hæld det tilbage i gryden sammen med tomatkoncentrat og pisk det godt sammen. Her kan du vælge at stege nogle svampe og derefter tilsætte saucen for at snige flere grøntsager ind i retten, men det er ikke strengt nødvendigt. Smag til med salt og peber.

Servér rinderroulade med kartofler og sauce – og gerne lidt ekstra grøntsager. Husk at fjerne snorene inden servering!!

Note: Det ekstra syrlige touch, som de syltede agurker giver til rinderroulade – det er ganske enkelt genialt! Retten smager skønt, så hvis du ikke bliver afskrækket af at skulle snøre oksekødsrullerne ind, så er det bare om at prøve denne ret.



2 thoughts on “Rinderroulade”

  • Åh, det var godt, at din blog kom igen – den var væk her til morgen 🙂 Retten her lyder vanvittig lækker og minder meget om en ret, vi lærte at lave på husholdningsskolen, dog med kalvekød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *