Ricottapandekager med citronsirup
Da jeg lavede pandekager på hytteost sidste år og fandt ud af, at det fungerede ret godt, spekulerede jeg på, om det samme gjaldt for ricotta. Det skulle jeg selvfølgelig prøve sidste weekend, og det blev til disse små ricottapandekager.
Ricottapandekager
ca. 4 personer
et bæger ricotta
4 æg
½-1 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk fintrevet citronskal
smør til stegning
Citronsirup:
1 dl rørsukker
1 dl vand
revet skal og saft fra ½ øko-citron
Pisk ricotta og æg sammen til en ensartet masse og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Pisk dejen fin og glat. Smelt en god klat smør på en pande og hæld fire klatter dej på – sørg for at der er et par centimeter afstand mellem dejklatterne, da dejen udvider sig en del. Steg dine ricottapandekager på begge sider, tag dem af og smelt lidt mere smør på panden. Fortsæt pandekagestegningen, indtil al dejen er brugt.
Siruppen laver du ved at varme sukker og vand op i en kasserolle, indtil sukkeret er opløst. Lad det simre et par minutter, inden du tilsætter citronsaft + skal. Lad det simre yderligere et par minutter, inden du tager kasserollen af komfuret. Brug den i lun eller kold udgave.
Servér dine ricottapandekager sammen med siruppen og hjemmelavet vaniljeis.
Note: Det er nogle gode, mættende ricottapandekager, så du behøver kun et par stykker til hver – måske endda kun én, hvis du laver dem lidt store. Pandekagerne kan bruges som dessert – eller evt. til et overdådigt morgenmads- eller brunchbord.
Mums, det lyder vel nok lækket! Skal bestemt prøves her 🙂
God fornøjelse – og velbekomme 🙂
Uhm, de ser lækre ud!
Lena
Mange tak 🙂
Ricotta i pandekager – det er jo en mega god ide! Det skal prøves snart!
God fornøjelse 🙂