Ricottais
Da jeg havde hjemmelavet is-benspænd i sommers, havde jeg tænkt mig at lave en ricottais – men nåede det desværre ikke i løbet af måneden. I stedet gik jeg i køkkenet og eksperimenterede mig frem til denne ricottais, da gemalen og jeg havde bryllupsdag i søndags – og så skulle der naturligvis være en lille dessert til at slutte måltidet af med.
Ricottais
3-4 personer
250 g ricotta
1½ dl rørsukker
1½ dl vand
1 dl fløde
½ tsk vaniljesukker
1 tsk fintreven skal fra øko-citron
Hæld sukker og vand i en gryde og varm det op, indtil sukkeret er smeltet. Køl siruppen ned i køleskabet, indtil den er helt kold. Hæld ricotta, sirup, fløde, vaniljesukker og citronskal i en skål og pisk det til en jævn masse. Hæld det på en ismaskine og kør det en fin, glat ricottais. Servér den med det samme eller put den i fryseren. Spis den inden for en uge.
Note: Frisk, delikat og lækker ricottais, som jeg pyntede med lidt hakkede mandler. Du kan muligvis godt skære lidt ned på sukkermængden, men endelig ikke for meget – siruppen er med til at give isen en god konsistens.
Lyder lækkert. Har aldrig lavet is med sirup på den måde, du beskriver, men jeg vil tro, at isen bliver lidt mere cremet…
Det var i hvert fald min erfaring, da jeg lavede is i sommers, så den bruger jeg som base nu, når jeg laver is. Er tilmed i gang med at køre en is lige nu, som skal bruges til gæster på lørdag 🙂
Det lyder meget, meget lækkert – og sikke en yndig, lille skål du har!
Jeg kunne heller ikke stå for den (eller rettere dem, for jeg købte fire). Ved ikke om de stadig har dem, men er du interesseret, så kig efter dem i Notre Dame-butikken i Kbh 🙂