Ricottais

Ricottais

Da jeg havde hjemmelavet is-benspænd i sommers, havde jeg tænkt mig at lave en ricottais – men nåede det desværre ikke i løbet af måneden. I stedet gik jeg i køkkenet og eksperimenterede mig frem til denne ricottais, da gemalen og jeg havde bryllupsdag i søndags – og så skulle der naturligvis være en lille dessert til at slutte måltidet af med.

Ricottais

3-4 personer

250 g ricotta
1½ dl rørsukker
1½ dl vand
1 dl fløde
½ tsk vaniljesukker
1 tsk fintreven skal fra øko-citron

Hæld sukker og vand i en gryde og varm det op, indtil sukkeret er smeltet. Køl siruppen ned i køleskabet, indtil den er helt kold. Hæld ricotta, sirup, fløde, vaniljesukker og citronskal i en skål og pisk det til en jævn masse. Hæld det på en ismaskine og kør det en fin, glat ricottais. Servér den med det samme eller put den i fryseren. Spis den inden for en uge.

Note: Frisk, delikat og lækker ricottais, som jeg pyntede med lidt hakkede mandler. Du kan muligvis godt skære lidt ned på sukkermængden, men endelig ikke for meget – siruppen er med til at give isen en god konsistens.



4 thoughts on “Ricottais”

    • Det var i hvert fald min erfaring, da jeg lavede is i sommers, så den bruger jeg som base nu, når jeg laver is. Er tilmed i gang med at køre en is lige nu, som skal bruges til gæster på lørdag 🙂

    • Jeg kunne heller ikke stå for den (eller rettere dem, for jeg købte fire). Ved ikke om de stadig har dem, men er du interesseret, så kig efter dem i Notre Dame-butikken i Kbh 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *