Rejer i spinat og tamarindsauce
Da jeg så denne ret med rejer i spinat og tamarindsauce, vidste jeg, at den ville ikke bare passe perfekt ind i mit persiske benspænd – den ville også smage sindssygt godt! Udfordringen har så været at have alle ingredienser i hus, for først manglede jeg tamarindsauce (kan blandt andet købes hos arabiske grønthandlere og specialbutikker), og så skulle jeg også lige have noget frisk spinat.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra SBC, men justerede lidt på flere af målene samt udelod mørk farin, da den bouillon, jeg brugte, allerede havde lidt sødme.
Rejer i spinat og tamarindsauce
let hovedret til 2 personer
olie til stegning
2 fed hvidløg, hakkede
2 tsk spidskommen
1½ tsk stødt koriander
½ tsk kanel
½ tsk chiliflager
3 friske tomater, hakkede
2½ dl kyllinge- eller fiskebouillon
2 spsk tamarind
evt. 1 spsk mørk farin
200 g store rå rejer
75-100 g frisk spinat
½ bundt frisk koriander
salt og peber
Tilbehør:
3 dl bulgur
Hæld bulguren i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække, mens du laver resten af retten.
Pil rejerne. Hæld olie på en stor pande og varm det op til mediumvarme. Tilsæt hvidløg, spidskommen, koriander, kanel og chili og steg det i et par minutter – uden at brænde det på. Tilsæt tomater og bouillon og lad det simre et kvarters tid. Tilsæt så rejerne og lad dem få lidt farve, inden du vender tamarind, spinat og koriander i. Lad det simre i et par minutter og smag så til med salt, peber og evt. farin.
Uhm! Det er sjældent varme, orientalske retter er mig fordi nudler og ris er på min “røvsyg”-liste, men det her, lyder godt!
Hvad?! Ris og nudler røvsyge? Vi må lige have en snak en dag 😀