Rådyrkølle med rösti og solbærsauce

Rådyrkølle med rösti og solbærsauce

Efter den fyldige franske løgsuppe var det tid til hovedretten. Efterår er lig med vildtkød, og jeg fandt derfor en rådyrkølle frem fra fryseren. Vildtkød kan være svært at tilberede, så det er en god idé at stege det ved lav varme i længere tid – eller eventuelt intervalstege det. Jeg lavede en kombination, så det passede med tilberedningen af løgsuppen.

Rådyrkølle

5-6 personer

1 rådyrkølle
5-6 enebær
1-1½ tsk salt
1 glas kraftig rødvin

Knus enebærrene i en morter sammen med saltet og gnid derefter din rådyrkølle grundigt ind i krydderierne. Læg køllen i et ildfast fad og hæld rødvinen i. Dæk fadet (og dermed kødet) med stanniol og sæt det i ovnen ved 160 grader i en time.

Efter en time tager du kødet ud i et kvarters tid (på dette tidspunkt brugte jeg ovnen til at grille osten oven på den franske løgsuppe). Sæt derefter fadet ind i ovnen igen – stadig tildækket – og lad kødet stege ved 200 grader i 20-30 minutter.

Note: En fin måde at tilberede rådyrkølle uden at stege det til døde. Der var et lille stykke helt inderst ved benet, som var lige lovlig rødt, men det skar jeg blot fra og gav nogle få minutter ekstra i ovnen.

Solbærsaucen er meget let at lave. Du tager væden fra fadet, du stegte din rådyrkølle i, og hælder væsken i en lille gryde sammen med ca. 150 g solbær. Varm det op og lad det koge et par minutter. Blend saucen med en stavblender og smag til med salt, peber og en smule honning.

Servér den varme rådyrkølle sammen med solbærsaucen og rösti. Vi drak en flaske Rigoleto Montecucco Rosso 2010 til, og denne italienske rødvin passede godt til vildtkødet. Der var noter af blandt andet brombær, solbær og enebær, men jeg syntes faktisk, at solbærsaucen var på grænsen til at være for mørk i smagen i forhold til denne vin – der ville brombær (som var mit førstevalg, men som jeg ikke kunne skaffe) have passet endnu bedre. Men ikke desto mindre en rigtig dejlig vin til et stykke vildt – og lidt mildere end de vildtvine, jeg ofte støder på.

solbær, solbærsauce, hvedemel, smør, rørsukker


4 thoughts on “Rådyrkølle med rösti og solbærsauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *