Rabarbersirup med stjerneanis
Jeg holdt en lille pause fra rabarbersaft-kogningen sidste weekend og lavede i stedet en portion rabarbersirup.
Rabarbersirup
350 g friske rabarber
200 g lyst rørsukker
1 vaniljestang
1 stjerneanis
6-7 dl vand
Snit rabarberstænglerne i mindre stykker og put dem i en gryde sammen med sukker, stjerneanis og vand. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og put både vaniljekorn og -stang i gryden. Varm indholdet op og lad det småkoge i ca. ti minutter. Tag gryden af komfuret og hæld indholdet gennem en si – evt. lidt ad gangen – så du får en klar og smuk rød væske. Skyl gryden og hæld væsken tilbage i den. Sæt gryden på komfuret og bring atter væsken i kog. Lad det koge ind til sirup – hvor tyk konsistensen skal være, er op til dig, men pas på, at du ikke for kogt den for længe, så den bliver til gelé i stedet. Jeg kogte det i ca. 10-15 minutter. Hæld din rabarbersirup på et skoldet glas og lad den afkøle.
Note: Der er gode toner af vanilje og stjerneanis i denne rabarbersirup. Den var lidt mindre sød i forhold til den æblesirup, jeg ofte laver, men nu brugte jeg heller ikke nær så meget sukker. Hvis du have en mere sød rabarbersirup, putter du selvfølgelig bare lidt mere sukker i.
Rabarbersirup kan bruges til alt. Ok næsten alt. Jeg vil først og fremmest anbefale den til desserter – for eksempel frugtsalat vendt i lidt sirup eller oven på is, mousser eller kager. En lille anretning med græsk yoghurt, lidt hakkede nødder samt rabarbersirup ville nu heller ikke være dårligt. Eller måske oven på en skål havregrød?
Jeg bruger også stjerneanis i min rabarbersirup – det fremhæver sødmen på en helt fantastisk måde. Nam!
Jeg har udviklet en slem forkærlighed over for stjerneanis gennem de seneste år – faktisk må jeg ind imellem tage mig selv i IKKE at putte det i hver eneste kage/dessert/marmelade, som jeg laver! Men det er altså også godt… 🙂
Uhhhm alt med rabarber og stjerneanis, så er jeg bare solgt!! Det er om sommeren det er mega nederen at bo i lejlighed… Kunne godt bruge en have som jeg kunne beplante med rabarber og alskens gode sager 😀
– Maj 😀
Er der ikke mulighed for at få en kolonihave eller et lille jordlod i nærheden af, hvor du bor? Kender flere glade folk, der bor i lejlighed og samtidig har et lille grønt udflugtssted i udkanten af byen 🙂
Jeg har endelig købt mig til en lille bitte portion rabarber, så i morgen skal der også laves sirup tror jeg 🙂
Mange hilsner
Birthe
Pøjpøj med det! Får du fat i en større portion, kan jeg varmt anbefale at lave rabarbersaft – har gjort gemalen afhængig af det 😀
Oooohhj jeg vil også lave sirup, men jeg har mig jo ligesom et “rabarber issue”, og jeg nægter altså at købe rabarber i føtex, når jeg ved der er SÅ mange ude i naturen, som bare går til spilde, fordi folk ikke gider eller forstår at udnytte de røde svende. 🙂 Jeg må på mold 😉
Rabarber issue ligefrem? Mon ikke der er et par søde personer i nabolaget, du kan få eller købe rabarber af? 🙂
blir helt trist ved tanken om at sæsonen snart er slut – jeg har bare SLET ikke fået NOK rabarber i år ….sæt igang!
Du kan nå det endnu! Husk også at fryse lidt ned, så du kan hive det op igen senere på vint… æh sommeren… og bruge det i skønne desserter og syltede sager 🙂
Åh, det lyder vel nok lækkert! Forleden dag lavede vi hindbærsirup og nu må rabarbersirup prøves – tak for en god idé!
Selv tak – jeg glæder mig også til at bruge løs af den portion, jeg lavede 🙂
Farven alene gør mig glad. Skal prøves 🙂
Kh Nadia
Ja ikke? Den minder mig om en julesmoothie, jeg lavede for 1½ år siden – sådan en pang-rød farve lyser rigtig op 🙂
Så fint! Og tak for lige at huske mig på, at jeg skal ud og høste igen, inden det er for sent.
Selv tak – og god fornøjelse 🙂
Den sirup tror jeg, at jeg vil lave! Jeg lavede en sirup i sidste uge, som jeg allerede er blevet en smule afhængig af – hyldeblomstsirup. Men den slipper snart op, og så skal jeg jo have en ny. Og den her et bestemt et bud!
Uhm ja! Jeg bruger ind imellem koncentreret hyldeblomstsaft som erstatning for sirup, og det er skønt – hyldeblomst er en ren fornøjelse at bruge i madlavningen 🙂
Hej! 🙂 Hvis rabarbersiruppen er for flydende i sin konsistens selv efter 40 minutters indkogning, kan den så varmes op igen (har kølet den ned fordi jeg var bange for det blev gele) og koges mere ind?
Hilsen Maiken!
Ja, det kan den godt 🙂