Porrepaté

Porrepaté

Jeg kunne ikke stå for denne bambuslignende porrepaté, da jeg så den i sin tid hos Anne Naturglad. Det er enkel ret, hvor du kan krydre farsen i patéen, så den passer til din smag. Det er nemlig en ret børnevenlig porrepaté, da svinekødet giver en meget mild smag, og det er derfor vigtigt, at du ikke sparer på krydderierne. Jeg brugte gurkemeje i retten, men det gav en lidt for mild smag til mig, så jeg vil anbefale dig, at du bruger karry eller cayennepeber i stedet. Er du tvivl om, hvorvidt farsen er krydret nok, kan du altid tage en teskefuld af det og gennemstege på en pande, inden du smager på det.

Porrepaté

4-5 personer

400 g hakket svinekød
3 æg
1 dl minimælk
1-1½ dl hvedemel
2-3 tsk timian
2-3 tsk karry eller 1-2 tsk cayennepeber
salt og peber
3 mediumstore porrer – ca. 600 g
250 g champignons, rensede og hakkede
lidt smør

Pil de yderste blade af porrerne – du skal bruge 9-12 stk – og put dem i kogende vand i ca. 30 sekunder. Tag dem op og læg dem i et ildfast fad, så de lapper lidt ind over hinanden.

porrepaté, paté, svinekød, hakket svinekød, løg, porre, æg, mælk, hvedemel, timian, karry, cayennepeber

Hak resten af porrerne og svits dem i smør på en pande sammen med svampene.

porrepaté, paté, svinekød, hakket svinekød, løg, porre, æg, mælk, hvedemel, timian, karry, cayennepeber

Rør farsen af svinekød, æg, mælk, mel og krydderier. Vend de stegte porrer og svampe i farsen. Fordel farsen i fadet og fold derefter porrebladene omkring farsen, så den er helt dækket. Bag din porrepaté ved 200 grader i 45-50 minutter.

Servér din porrepaté sammen med kogte ris og/eller stegte eller dampede grøntsager.

Note: Jeg er som sagt ret pjattet med udformningen af denne porrepaté, og hvis du sørger for at krydre den godt, bliver det til et ganske fint farsbrød, som kan smages til med de krydderier, du godt kan lide.



6 thoughts on “Porrepaté”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *