Porrepaté
Jeg kunne ikke stå for denne bambuslignende porrepaté, da jeg så den i sin tid hos Anne Naturglad. Det er enkel ret, hvor du kan krydre farsen i patéen, så den passer til din smag. Det er nemlig en ret børnevenlig porrepaté, da svinekødet giver en meget mild smag, og det er derfor vigtigt, at du ikke sparer på krydderierne. Jeg brugte gurkemeje i retten, men det gav en lidt for mild smag til mig, så jeg vil anbefale dig, at du bruger karry eller cayennepeber i stedet. Er du tvivl om, hvorvidt farsen er krydret nok, kan du altid tage en teskefuld af det og gennemstege på en pande, inden du smager på det.
Porrepaté
4-5 personer
400 g hakket svinekød
3 æg
1 dl minimælk
1-1½ dl hvedemel
2-3 tsk timian
2-3 tsk karry eller 1-2 tsk cayennepeber
salt og peber
3 mediumstore porrer – ca. 600 g
250 g champignons, rensede og hakkede
lidt smør
Pil de yderste blade af porrerne – du skal bruge 9-12 stk – og put dem i kogende vand i ca. 30 sekunder. Tag dem op og læg dem i et ildfast fad, så de lapper lidt ind over hinanden.
Hak resten af porrerne og svits dem i smør på en pande sammen med svampene.
Rør farsen af svinekød, æg, mælk, mel og krydderier. Vend de stegte porrer og svampe i farsen. Fordel farsen i fadet og fold derefter porrebladene omkring farsen, så den er helt dækket. Bag din porrepaté ved 200 grader i 45-50 minutter.
Servér din porrepaté sammen med kogte ris og/eller stegte eller dampede grøntsager.
Note: Jeg er som sagt ret pjattet med udformningen af denne porrepaté, og hvis du sørger for at krydre den godt, bliver det til et ganske fint farsbrød, som kan smages til med de krydderier, du godt kan lide.
Sikke en smuk ret. Den bliver jeg da også nødt til at prøve.
Tusind tak! Det er en ret mild ret, så gå bare amok med krydderierne – altså medmindre du gerne vil have den meget mild 🙂
Hvor er den fin at se på. Jeg kunne forestille mig netop at dyrke mildheden lidt og give farsen et skud ristede hasselnødder og lidt finthakket knoldselleri. Det må jeg prøve 🙂
Mange hilsener, Karen
God idé! 🙂
Smuk og lækker ret – lige noget for mig! I dag fik vi mandelpaté her hos os 🙂
Det lyder også godt 🙂