Pizza rolls
Disse pizza rolls havde jeg egentlig tænkt mig at lave i forbindelse med mit pizza-benspænd i juni måned. Men tiden løb fra mig, så det nåede jeg ikke. Det skulle dog ikke stoppe mig, så de blev lavet flere gange i sidste uge, da vi havde gæster.
Jeg fik ideen fra en opskrift på pizza rolls hos Taste of Home. Jeg endte dog med at lave en lidt anden sammensætning.
Jeg har brugt en stor rulle frisk filodej, hvilket er lidt bøvlet, for så får du en del filodej i overskud, hvis du kun har planer om at lave denne ene portion. Jeg mener dog, at du godt kan få mindre portion – muligvis på frost.
Pizza rolls
10 stk.
1½ ark filodej
½ løg, finthakket
80 g skinke i skiver
80 pepperoni
lidt olie til stegning
ca. 1½ dl tomatsauce
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
evt. lidt salt
100 g danbo eller cheddar, revet
Derudover:
lidt æggehvide
0,7-1 l rapsolie til stegning
Tag filodejen ud af køleskabet i god tid, så den er blødere og lettere at arbejde med.
Skær skinke og pepperoni i små tern. Varm lidt olie op i en kasserolle og svits løg og krydderier i et minuts tid ved mediumvarme. Tilsæt skinke og pølse og steg et minuts tid mere, inden du tilsætter tomatsauce. Varm det godt igennem og sluk så for varmen. Rør osten i.
Skær filodejen i næsten-kvadratiske stykker. Læg en spiseskefuld fyld på skrå og pensl kanten med æggehvide. Fold de to hjørner ud for ‘spidserne’ af fyldet ind mod midten. Fold så den nederste del af filodejen henover fyldet og rul pakken i samme retning, så den øverste del af filodejen bliver rullet rundt om fyldet, og din pizza roll er helt samlet. Tjek at dejen slutter tæt.
Hæld rapsolie i en lille gryde eller kasserolle og varm det op. Stik den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien for at tjekke, om den er varm nok. Det er den, når det bobler omkring tændstikken. Frituresteg to pizza rolls ad gangen, indtil de er gyldne. Læg dem på et par stykker køkkenrulle og servér dem, så snart alle pizza rolls er stegt.
Note: Pizza rolls smager meget lig klassiske pizzaer – men lidt mere sprøde og olierede. De egner sig fortrinlig som festsnack eller forret, men du kan også servere dem sammen med en salat og eventuelt lidt dressing og dip, og så kan du få et simpelt sommermåltid ud af dem.