Picnicbrød med fyld

Picnicbrød med fyld

Dette picnicbrød var så oplagt at lave til mit mad-på-farten-benspænd, at jeg selvfølgelig bagte det sidste weekend! Det minder lidt om pizzasnegle, men er knapt så snasket.

Inspirationen har jeg fra Newyorkerbyheart, men jeg lavede dog nogle enkelte ændringer i forhold til dejen og fyldet. Vi skulle ikke lige på skovtur den dag, så vi spiste det sammen med en grøn salat, men brødet vil fungere fint til en picnic, som madpakke eller eventuelt til brunchbordet.

Picnicbrød

4 personer

25 g gær
2½ dl håndvarmt vand
1 tsk salt
2 tsk rørsukker
ca. 7 dl hvedemel

Fyld:

200-250 g skinke, skåret i strimler eller tern
125-150 g cocktailtomater
2 kugler frisk mozzarella, skåret i skiver eller tern
1 dl oliven uden sten, hakkede
1 peberfrugt, skåret i tynde strimler
frisk basilikum
salt og peber

Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter salt, sukker og halvdelen af melet. Rør det godt sammen og tilsæt derefter resten af melet lidt efter lidt, indtil dejen er blød og let at arbejde med. Ælt den godt igennem og dæk derefter skålen med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord. Fordel fyldet på dejen og rul derefter dejen sammen som en roulade. Vip den forsigtigt over på en bageplade og saml enderne, så du har en ring. Lad dit picnicbrød efterhæve, mens du varmer ovnen op til 200 grader. Pensl dit picnicbrød med lidt vand og sæt det dernæst i ovnen, hvor det bager i 20-25 minutter.

Lad dit picnicbrød køle lidt af, inden du skærer det i stykker. Servér det gerne sammen med en salat.

Note: Dejligt saftigt og velsmagende picnicbrød! Det er en meget børnevenlig ret, og er du glad for pizzaer, så vil et picnicbrød helt sikkert være noget for dig. Fyldet kan naturligvis varieres – det er kun kreativiteten (og indholdet af køleskabet), der sætter grænserne.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *