Pesto Calabrese
Mit sauce- og dressing-benspænd er en god anledning til at ‘besøge’ forskellige landes køkkener, og nu er jeg et smut i det italienske køkken for at lave Pesto Calabrese – eller pesto alla calabrese, som den også hedder. Det er ifølge FiorFiore den eneste italienske pesto, der ikke indeholder basilikum. Af samme grund smilede jeg lidt, da en af de første opskrifter, jeg faldt over, var på en amerikansk hjemmeside, hvor basilikum indgik som en af ingredienserne. Om det var en fejl eller en fortolkning er jeg ikke klar over, men det er måske lidt synd at bruge basilikum i netop denne sauce, når nu den udmærker sig med at være den eneste uden.
Jeg endte med at tage udgangspunkt i en opskrift fra Great Italian Chefs, men brugte dog lidt mere hvidløg og tomater samt holdt mig til parmesan.
Pesto Calabrese
2-3 personer
1 rød peberfrugt
1-2 spsk olivenolie
½ lille løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 spsk syltede, tørrede tomater
½ dl mandler, afskallede
lidt chili
1 spsk ricotta med top
ca. 30 g parmesan (PrimaDonna kan også bruges)
citronsaft
salt og peber
Put peberfrugten i ovnen i et ildfast fad og sæt temperaturen på 240 grader. Bag peberfrugten, indtil skindet bobler og bliver sort. Tag fadet ud og vip forsigtigt peberfrugten over i en frostpose, som du lukker. Lad den køle lidt af, indtil du kan pille det brændte skind af. Fjern stilk og kerner og put det bagte peberfrugtkød i en blender.
Hæld lidt olie på en pande og svits løg og hvidløg ved mediumvarme, indtil løgstykkerne er møre (de skal ikke tage farve). Hæld det i blenderen og blend dem sammen med peberfrugten. Tilsæt mandler og tomater og blend igen. Tilsæt ricotta og parmesan og blend pestoen. Smag til med chili, citronsaft, salt og peber.
Servér din Pesto Calabrese med et lille drys chilipulver over eller vend den med det samme i friskkogt pasta.
Note: Uha – Pesto Calabrese smager dejlig syndig! Gemalen sammenlignede den med mac’n’cheese men mere cremet og krydret. Den har en sød, fed smag, der klæder pasta utrolig godt, men du kan selvfølgelig bruge saucen, som du har lyst.
Jeg serverede pestoen ved at vende den i friskkogt pasta (sandsynligvis ikke den korrekte type pasta til, hvad italienerne sandsynligvis vil bruge, men det var en sidste øjebliks ændring), en blandet salat samt grillet svinemørbrad.
Sikke en spændende type pesto! Den har jeg ikke hørt om før. Hvor er du god til at finde inspiration rundt omkring 🙂
Mange tak! Italiensk mad kan altså også noget <3