Peanutfudge med chokolade
Jeg har lige haft fødselsdag og havde lidt sødt med til kollegerne – blandt andet denne peanutfudge, der var dyppet i chokolade. Inspirationen fik jeg fra Anne au Chocolat, som for flere år siden bloggede om peanutfudge, og det indlæg faldt jeg over i forbindelse med mit madblog-benspænd. Jeg tog dog udgangspunkt i min vante vaniljefudge men undlod vanilje, tilføjede peanuts og salt samt valgte kun at overtrække den ene halvdel af hvert fudgestykke, da jeg syntes, det gav den bedste smag.
Peanutfudge med chokolade
½ dåse kondenseret mælk
1 dl fløde
200 g rørsukker
60 g smør
1 dl salte peanuts, hakkede
lidt salt
100-150 g mørk chokolade
Hæld den kondenserede mælk, fløde, rørsukker, smør og lidt salt i en gryde og skru op, så varmepladen står på mediumvarme. Rør rundt, og når det begynder at koge, skal du skrue lidt ned for varmen samt røre hyppigt i massen i et lille kvarters tid, indtil massen bliver sej at røre i. Pas på, at massen ikke brænder på.
Hæld den varme fudgemasse over i en skål og pisk den med en elpisker i 7-8 minutter. Hæld peanuts i til sidst og pisk kortvarigt, så de bliver godt fordelt. Beklæd en lille form (ca. 8 x 18 cm eller lidt større) med bagepapir og hæld din peanutfudge i den. Stil den i køleskabet og lad den køle af i mindst fire timer. Skær derefter din peanutfudge i små firkanter. Du kan derefter vælge at smelte noget mørk chokolade og dyppe den ene del af dine fudgestykker i chokoladen. Læg dem på et stykke bagepapir og lad dem størkne, inden du spiser dem.
Fudge skal opbevares i køleskab og kan holde sig i en uge – muligvis også lidt længere, hvis ikke du får spist dem inden.
Note: Syndigt lækker – søde og med tydelige peanutsmag. Haps!