November: Varme drikke
Jeg har valgt varme drikke som november måneds benspænd. Det er ellers ikke fordi, jeg selv er specielt god til at drikke varme ting – for det første drikker jeg slet ikke kaffe, og for det andet skal varme drikke altid køle en del af, inden jeg kan drikke dem. Men netop derfor synes jeg, at det er godt, jeg får udfordret mig selv på dette område.
Varme drikke kan jo være mange ting. Lige fra kaffe, te og kakao til varme drikke med alkohol i såsom gløgg. Det er bare om at være kreativ, og jeg har planer om at eksperimentere og udfordre konceptet lidt. Måske også finde et par spændende udenlandske drikke?
Sig til hvis du har en god idé til, hvad jeg skal prøve at lave i denne måned!
Herunder får du en liste over varme drikke, jeg tidligere har lavet:
Hjemmelavet gløgg
Hvidvinsgløgg
Lutendrank
Glühwein
Buttered beer
Chai med kardemomme
Varm chokolade med kokosflødeskum
Portvinsdrik
Kanel-te
Varm æbledrik
Æbletoddy med kanel, chili og whisky
Mælketoddy
Spændende – jeg glæder mig til at se, hvad du finder på 🙂
Mange tak – jeg har flere ideer, jeg skal have prøvet af de kommende uger – håber på at kunne inspirere 🙂
Det bliver spændende !
Jeg drikker kaffe og the- og det er det- så trænger måske til lidt inspiration 🙂
Det kender jeg godt! Prøv evt. et par af de drikke, jeg allerede har linket til – og ellers skal jeg nok finde på noget i løbet af november 🙂
varm/lun solbærsaft og hyldeblomstsaft kan også anbefales
Jeg har ikke prøvet lun hyldeblomstsaft – kun hyldebærsaft. Drikkes hyldeblomstsaften som lun saft, eller blandes der noget i?
personligt drikker jeg det bare som varm saft, men som en anden skriver kan der sikkert sagtens blandet en sjat “et-eller-andet” i.
Varm hyldeblomstsaft. Og ditto solbærsaft. 🙂 (begge kan i øvrigt fint få en slat alkohol)
Jeg har kun prøvet varm hyldebærsaft (og DET er skønt). Solbærsaft kombineret med vodka har jeg engang brugt til at skræmme en spirende forkølelse væk med 😀 😀
Nu er det jo sæson for eftersårsforkølelser og sygdom. Jeg savner tit noget andet end te, som samtidig er nemt nok at lave, til at man kan oversskue det midt i en feberrus. Måske du kan komme op med et eller andet? 😀
Det vil jeg i hvert fald forsøge. Prøv i første omgang at kigge på dem, jeg har linket til 🙂
Uhm, det bliver en spændende måned.
Fra min barndom husker jeg varm mælk, som kun blev serveret ved sygdom. Hvorfor ved jeg ikke, for det var så hyggeligt, men kun i sygdomstilfælde fik jeg det (og min søster for den sags skyld).
Ja, det er egentlig lidt pudsigt – det er jo også dejligt, selv når man ikke er sløj 🙂
Varm blåbærsuppe a la vasaløbet
Det kender jeg ikke. Serveres suppen så i en kop?
et stort krus, men tænk på det som Sverigs svar på hyldebærsuppe