Kyllingeboller med sataydip
Da jeg valgte hakket kød som november måneds benspænd, besluttede jeg ved samme lejlighed, at jeg blandt andet skulle eksperimentere med hakket kyllingekød, for jeg havde blandt andet tænkt mig at lave kyllingeboller.
Det endte dog med at være noget af en udfordring, da jeg ikke kunne opspore hverken frilands- eller økologisk hakket kyllingekød – ikke en gang hos Irma. Jeg er ellers overbevist om, at jeg har set det hos et supermarked på et tidspunkt, så kender du et sted, hvor man kan købe det, så skriv gerne en kommentar herunder. Jeg køber stort set kun økologisk eller frilandskød, men i dette tilfælde måtte jeg gå på kompromis og købe hakket kød fra industrikyllinger. Grrr.
Nå, men tilbage til disse kyllingeboller. Jeg fik lyst til at lave asiatisk inspireret mad, for så kunne jeg samtidig bruge godt med krydderier, og det er jo altid skønt her om vinteren. Retten er derfor godt krydret uden dog at brænde. Mine kyllingeboller blev serveret med nudler lavet på sorte bønner (interessant men ikke videre spændende i smagen fandt jeg ud af), kogte blomkålsbuketter samt sataydip.
Kyllingeboller på spyd
3-4 personer
400 g hakket kyllingekød
3 fed hvidløg, presset
2-3 forårsløg, finthakkede
1 spsk frisk ingefær, finthakket
salt og peber
rapsolie til stegning
Rør kyllingekødet sammen med hvidløg, forårsløg, ingefær samt lidt salt og peber. Form farsen til små kyllingeboller – ca. på størrelse med en valnød – og steg dem i rapsolie.
Find nogle træspyd frem og stik fire kyllingeboller på hvert spyd. De kan serveres, som de er, men vil du gerne give dem lidt mere farve og smag, så prøv at lave en simpel glasering ved at røre 2 spsk soyasauce sammen med 1 spsk chilisauce og vend derefter dine kyllingeboller i det (brug en ske til at fordele glaseringen ud over dem).
Kyllingeboller skal selvfølgelig serveres sammen en dejlig dip, og her brugte jeg en sataydip. Den blev serveret ved stuetemperatur, men er endnu bedre, hvis du varmer den op.
Sataydip
ca. 3 personer
0,75 dl peanutbutter
3 spsk kokosmælk
1 spsk rød eller gul karrypasta
citronsaft
vand
evt. lidt salt
Rør peanutbutter, kokosmælk og karrypasta sammen. Rør vand i, til dippen får den konsistens, du vil have, og smag så til med citronsaft og salt.
Note: Kokosmælk, peanutbutter og karrypasta er en vinderkombination, og den fungerede rigtig godt sammen med de glaserede kyllingeboller.
Uhhh det lyder lækkert. Elsker sticks n sushis kyllibgesticks og dine ser da ud til at kunne matche dem. Jeg plejer at lave foodfanatics satay og den kan godt anbefales!
Det er nemlig skønt med asiatisk-inspireret mad 🙂
Elsker asiatisk!!!
Jeg har set hakket kyllingekød i min lokale Kvickly 🙂
/Maria
Altså fra frilandskyllinger eller økologiske kyllinger?
Det er øko – i min lokale Kvickly ligger det i køledisken med alt det andet økokød 🙂
/Maria
Fedt! Så kan det være, det er der, jeg er stødt på det før. Tak 🙂