Kopkage – dadelkage med karamelsauce
Intet mikroovnsbenspænd uden en kopkage! Eller en kage i en kop. Kopkage er en let og hurtig måde at lave en lille portion kage på, og metoden er blevet ret populær de seneste år, så jeg tænkte, at det var oplagt at prøve konceptet, nu hvor jeg laver retter i mikroovnen i denne måned.
I dette tilfælde blev min kopkage til en kage i et krus. Portionen er derfor også så stor, at du med fordel kan dele med en, du holder af – med mindre du da er lidt af slikmund 🙂
Inspirationen til denne kopkage fik jeg fra Best Home Chef, men jeg skar ned på sukkeret og justerede også flere andre ting, da jeg mente, at dadlerne var søde nok i sig selv – især hvis du kombinerer din kopkage med karamelsauce.
Kopkage – dadelkage
1 krus
7-8 store bløde dadler
2 spsk vand
1 spsk smør
2 spsk hvedemel
en kvart tsk bagepulver
1 æg
2-3 valnødder, hakkede
Fjern stenene fra dadlerne og hak dadlerne groft. Put dem i et højt krus sammen med vandet og zap dem ved 900 W i mikroovnen i ca. 50 sekunder. Lad koppen stå i et halvt minuts tid, inden du putter smørret i og derefter moser dadlerne og smørret til en jævn masse.
Bland hvedemel og bagepulver. Rør ægget ud i de moste dadler og tilsæt derefter melblandingen. Rør det til en jævn masse og glat overfladen af dejen. Drys hakkede valnødder på toppen og bag derefter din kopkage ved 900 W i 60-80 sekunder. Hold øje med kagen – det kan være, den har lyst til at blive meget høj og måske prøve at undslippe kruset!
Så er din kopkage i princippet færdig… meeen skal den ikke lige have et skud karamelsauce? Jo!
Karamelsauce
1 spsk ahornsukker – kan erstattes med mørk farin
½ spsk smør
½ spsk fløde
evt. et lille knips salt
Rør ingredienserne sammen i en ramekin og varm det ved 600 W i ca. 25 sekunder. Rør rundt i det og giv det 25 sekunder mere. Rør igen i karamelsaucen. Hvis den ikke er helt klar, så giv den yderligere 20-25 sekunder.
Stil din kopkage på en tallerken og prik overfladen af kopkagen med en gaffel. Hæld noget af karamelsaucen ud over toppen på kagen og servér den med det samme!
Note: Denne kopkage er en sød, saftig og virkelig dejlig kage, men den mætter også temmelig godt. Det havde jeg heldigvis luret, så efter at have prøvesmagt den, overlod jeg resten af portionen til gemalen, der guffede den i sig.
Kagen kan selvfølgelig serveres uden karamelsauce. I så fald kan du overveje at røre lidt ahornsukker eller mørk farin i dejen (men kun lidt – dadlerne er som sagt ret søde).
Not! Fair!
For heeelved altså! Yum!
Kan mærke jeg da i den grad mangler en micro, når jeg ser de billeder!
– Anne
Hæhæhæ 😉
Den ser nu lækker ud, selv om en mikro aldrig får lov at få plads i mit køkken:) Måske den godt ku bages i alm ovn?
Men det er superpraktisk med en mikroovn – og det er altså ikke farligt 😉
Oh my God!!! Den skal jeg prøve lige så snart jeg kan få fingrene i nogle dadler! Jeg er helt ovre det, men jeg elsker også dadelkager, og uden at fiske efter besøg, så drømmer jeg stadigvæk jævnligt over den skønne en jeg lavede for 100 år siden:http://cocoogco.blogspot.dk/2011/11/sticky-kage-med-karamel-sauce.html?m=1 og det her er jo næsten det samme bare i portionsanretning ♥
Dadler er nemlig rigtig lækre i kager – både mht. konsistens og sødme, nammenam 😀
Det ser vel nok lækkert ud, og som A+K skriver, kan jeg mærke, at jeg mangler en mikrobølgeovn, når jeg ser dine billeder 🙂
Den er også virkelig let at lave – måske nærmest for let, for lige pludselig er det meget hurtigt at bage en kage, hvis man er lækkersulten 😉