Koldskålsis
Koldskål og dansk sommer hænger uløseligt sammen. Af samme grund måtte jeg selvfølgelig prøve at lave en koldskålsis, for syren og sødmen i koldskål egner sig glimrende til is.
Jeg legede mig frem til sammensætningen, og resultatet blev heldigvis meget tilfredsstillende. Dog kunne min koldskålsis godt bære en lille smule mere fløde for at gøre konsistensen endnu bedre, så det har jeg noteret i opskriften.
Koldskålsis
2-3 personer
2 dl kærnemælk
2 dl fløde (gerne 3 dl for bedre konsistens)
1 tsk vaniljesukker
0,75 dl lys rørsukker
saften fra en citron
fintrevet skal fra ½ øko-citron
Pisk ingredienserne sammen og hæld det på en ismaskine. Jeg brugte den sædvanlige ismaskine, og du kan sandsynligvis godt lave isen uden maskine ved at røre i massen flere gange i timen, mens den køler ned i fryseren.
Servér din koldskålsis med en topping bestående af havregryn, der er ristet sprøde i smør og sukker.
Note: Denne koldskålsis har en meget lækker og tydelig koldskålssmag, og toppingen giver lige lidt ekstra crunch. Meget dejlig is, som jeg varmt kan anbefale – en god variant af den klassiske koldskål.
Det var dog en fantastisk god ide. Sikke kreativt påhit. Glæder mig til at komme hjem til varmen og spise is og måske prøve din idé af. 🙂
Kh fra en frysende bagenørd på toppen af et norsk fjeld
Fortsat god sommer til dig! 🙂
Ja, det er noget værre noget med det norske vejr! Kan godt forstå du glæder dig til lidt varmere himmelstrøg 🙂
I lige måde! Nu har jeg også snart ferie, det bliver skønt!
Uhm det så skønt ud! 🙂
Mange tak! Det var også skønt at spise i aftensolen – perfekt til dansk sommer 🙂
Skøn idé – det må prøves her i sommervarmen 🙂
Husk at invitere Bella den dag 😉