Kanelkrydret okseret
Da jeg præsenterede månedens kanel- og ingefærbenspænd, nævnte jeg, at disse krydderier sagtens kan bruges i det salte køkken, og nu bringer jeg den første på banen, nemlig en kanelkrydret okseret, som jeg serverede i weekenden. Retten er inspireret af Mellemøstens brede vifte af krydderier, men selvom en del af dem måske får folk til at tænke på julekrydderier, så smager denne langtidssimrede okseret dog ikke af jul.
Kanelkrydret okseret
4 personer
600 g oksekød i tern
1 dl hvedemel
rapsolie til stegning
1 stort rødløg – eller alm. løg
3 fed hvidløg, hakkede
skallen fra 1 øko-appelsin – kun den orange del, den hvide del skal du undgå
2 laurbærblade
3 kanelstænger, 5-7 cm lange
5 nelliker
2-3 gulerødder, skåret i mundrette stykker
6 dl vand
salt, peber og evt. lidt sukker
Vend oksekødet i mel og brun derefter kødstykkerne i olie i en dyb gryde. Tag kødet op og svits derefter rødløg og hvidløg i gryden – evt. sammen med lidt mere olie. Tilsæt gulerødderne og steg dem i et par minutter. Hæld derefter kødet tilbage i gryden sammen med ca. 6 dl vand. Put appelsinskallen i en krydderisi eller et stykke gazebind sammen med krydderierne (dog undtagen salt og peber). På den måde er det let at tage de hele krydderier op af din okseret, inden den skal serveres.
Lad din okseret simre under låg ved lav varme i ca. 3 timer. Rør i den et par gange undervejs og smag den til sidst til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Servér din krydrede okseret sammen med ris. Jeg valgte at lave en blanding af lige dele kogte ris og letkogte grønne bønner, jeg havde skåret i mindre stykker.
Note: Fyldig, mættende okseret med masser af smagsnuancer. Kanelsmagen er ikke specielt dominerende, men ‘smelter’ sammen med de andre krydderier til en spændende let sødlig smag.
3-2-1 *krydser fingre og ønsker tallerkenen flyver mod 9000*
– Anne
Jeg må nok hellere øve mig i langdistancekast først 😀