Indisk kyllingestuvning

Indisk kyllingestuvning

kyllingestuvning, indisk, kyllingDenne indiske kyllingestuvning er desværre en af de sidste retter, jeg har nået i forbindelse med mit indiske benspænd. Når jeg skriver desværre, så er det selvfølgelig fordi jeg elsker indisk mad og derfor virkelig har nydt sidste måneds benspænd. Men i starten af næste uge afsløres et nyt benspænd. Inden da skal jeg nemlig lige nå at blogge om de sidste indiske eksperimenter, jeg nåede i august måned.

Den indiske kyllingestuvning er inspireret af en opskrift, jeg fandt hos NDTV. Jeg justerede lidt på nogle af målene og udelod hvidløg. Er du ikke til stærk mad, er denne kyllingestuvning noget for dig, for det er en rimelig mild ret – i hvert fald hvis du sørger for, at det ikke er alt for stærke chilier, du bruger i retten.

Indisk kyllingestuvning

3-4 personer

½ kylling, skåret i 6-8 stykker
3-4 spsk kokosolie
2 løg, hakkede
3 små røde mediumstærke chilier
1 spsk finthakket frisk ingefær
100 g små tomater
3 mediumstore kartofler
½ dåse kokosmælk
3 dl vand
saften fra ½ citron
salt og peber

Hæld kokosolie i en bred gryde og svits løg, chili og ingefær i det ved mediumvarme. Når det har taget farve, tilsætter du kyllingestykkerne og steger dem, indtil de har fået lidt farve på alle sider. Skrub kartoflerne og skær dem i tern. Tilsæt tomaterne og kartoffelternene til gryden sammen med kokosmælk og vand. Læg låg på gryden og lad det simre i 45 minutter. Tilsæt evt. mere vand, hvis der ikke er væde nok til, at kyllingestykkerne kan simre i det. Smag din kyllingestuvning til med salt, peber og citronsaft.

Servér din kyllingestuvning med kogte ris og evt. lidt frisk koriander.

Note: Jeg serverede denne kyllingestuvning samme aften som palak paneer, og i modsætning til sidstnævnte ret så er kyllingestuvningen rimelig mild. Det kommer selvfølgelig lidt an på den chili, du har brugt – og hvor følsom du er over for chili – men kokosmælken lægger en dæmper på den stærke smag. En god og rar kyllingeret.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *