Hokey Pokey
Hokey pokey er en sukkersnack fra New Zealand, og alene på grund af navnet måtte jeg prøve det i forbindelse med månedens benspænd! Det er en luftig karamelmasse (med små luftbobler i), også kendt som honeycomb i blandt andet England, og det kan spises, som det er. Det bruges dog også ofte i is. Hvis du gerne vil lave det, skal du blot knuse hokey pokey i mindre stykker og blande det med en god vaniljeis.
Jeg tjekkede blandingsforholdene hos Just a Mum, men mit første forsøg boblede ikke nok op, så jeg brugte mere bagepulver i andet forsøg – og så var den der!
Hokey pokey
1½ dl lys rørsukker
½ dl lys sirup
1 stsk bagepulver
Start med at tage et lille fad og læg et stykke bagepapir i. Smør det med lidt rapsolie.
Hæld rørsukker og sirup i en kasserolle og varm det langsomt op. Når det koger, skruer du lidt ned for varmen og lader det simre i fire til fem minutter. Rør i massen med jævne mellemrum med en dejskraber. Sluk for varmen og tilsæt bagepulver. Vend det hurtigt i den varme masse og hæld sukkermassen over i det smurte fad med det samme. Lad det køle helt af, inden du brækker din hokey pokey i mindre stykker.
Note: Det er supersprødt, og så smager det som mørk karamel. Kunne bestemt være god at røre sammen med en vaniljeis.
Det lyder skønt med hokey pokey sammen med en god vaniljeis 🙂 Det skal prøves på min kusine fra New Zealand!
Håber hun kan lide det 🙂
Er det det man også kalder honeycomb?
Jeps – men new zealænderne kan godt lide at finde på deres egne navne 😀
Som Pernille, det kaldes også honnycomb.