Hjemmelavet salatpizza
Nå… hvad siger du til hjemmelavet salatpizza? Denne lidt særprægede servering er en pizza, der virkelig kan dele vandene, for det er ikke lige, hvad folk normalt forbinder med klassiske italienske pizzaer. Men – den kan ind imellem godt fåes i en fornuftig udgave, selvom jeg da også har prøvet versioner, der har svømmet i dressing (argh!) eller er lavet på dødsyge grøntsager.
Dette bliver den næstsidste pizza, jeg blogger om i forbindelse med mit pizza-benspænd. Den sidste bliver naturligvis en dessertpizza, men der må du vente til weekenden.
En hjemmelavet salatpizza skal selvfølgelig indeholde hjemmelavet kebab, så det lavede jeg inden. Resten af kødportionen gemte jeg og brugte i restemad dagen efter. Jeg brugte desuden passata, der er en tomatpuré lavet på friske tomater, da en bloglæser havde anbefalet mig det. Og det var altså et godt alternativt, hvis du ikke lige har tid/lyst til at koge en tomatsauce gennem flere timer.
Hjemmelavet salatpizza
1 stk.
en fjerdedel af denne pizzadej
Topping:
2 spsk passata tomatpuré (købt på glas)
1 frisk mozzarellakugle, skåret i skiver
75-100 g hjemmelavet kebab
lidt icebergsalat, skåret i tynde strimler
et par små tomater, halverede
lidt skiver af frisk agurk
1-2 spsk hvidløgsdressing
Rul en klump dej ud på det meldryssede køkkenbord. Læg pizzabunden på en pizzaspade og smør tomatsaucen ud over på bunden. Fordel mozzarellaskiverne ud over den, inden du topper med kebab.
Bag pizzaen ved høj varme på en lukket grill eller i ovnen ved 250 grader, indtil pizzakanten er gylden og sprød. Fordel salatstrimler ud over den og top den så med tomater, agurkeskiver samt dressing.
Note: Sådan en hjemmelavet salatpizza er slet ikke så tosset! Her kan man heldigvis selv dosere mængden af dressing (så pizzaen ikke er fuldstændig gennemblødt), og sammensætningen af salaten bestemmer man også selv. Prøv den næste gang du laver pizza!