Hindbær-chokolade brownies

Hindbær-chokolade brownies

Jeg holder efterårsferie resten af ugen, så i går medbragte jeg virkelig syndige hindbær-chokolade brownies! Det er en kage med masser af smag, men som også mætter uforskammet meget, så vær opmærksom på at skære små stykker! Af samme grund strækker nedenstående opskrift sig også til mange – nærmere bestemt til 40-45 personer!

Du kan selvfølgelig lave en mindre portion af disse hindbær-chokolade brownies, men du kan evt. også starte med at lave brownie-laget lidt tyndere end i min version (i så fald skal du blot følge denne opskrift på brownies). Den gode nyhed er dog, at får du lavet for meget kage (… haha, som om det findes!), så egner hindbær-chokolade brownies sig fortrinligt til at komme i fryseren, så du blot skal tage den ud nogle timer før, at den skal serveres.

Udover førnævnte brownie-opskrift så har jeg også baseret mine hindbær-chokolade brownies på en red velvet cake, hvor jeg dog har undladt kakaopulver og bagepulver (for at gøre kagen mere kompakt og klistret) og i stedet tilført hindbær for at give kagen noget mere smag. Du er velkommen til at putte bagepulver i, hvis du gerne vil have hindbærkage-laget lidt højere og mere luftigt.

Hindbærkage – aka red velvet cake med hindbær

350 g hvedemel
225 g rørsukker
(evt. 1 tsk bagepulver)
½ tsk salt
3 dl rapsolie
1½ dl kærnemælk
2 æg
300 g hindbær
rød pastafarve (kan købes hos kagebutikker)
1 tsk hvidvinseddike
3 tsk vaniljeekstrakt

Bland hvedemel, sukker, salt og vanilje grundigt i en skål. I en anden skål pisker du kærnemælk, rapsolie, æg, hvidvinseddike og rød farve (tilsæt farven lidt af gangen, så du selv kan justere farveintensiteten) sammen med en elpisker. Derefter tilsætter du stille og roligt lidt af melblandingen under fortsat piskning, indtil al melet er tilsat. Vend hindbærrene i den røde dej.

Hæld dejen ud i et bagepapirbeklædt fad på ca. 22 x 32 cm. Bag hindbærkagen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Stik i midten af kagen med en lille træpind for at teste, om den er gennembagt. Lad hindbærkagen køle af. I dette tilfælde kunne jeg ikke lade den køle helt af, da jeg skulle bruge samme fad til at bage brownies i, så jeg tog forsigtigt hindbærkagen ud af formen ved at løfte den op med bagepapiret.

Chokolade-brownie

500 g hakket mørk chokolade af god kvalitet
200 g smør
6 æg
150 g mørk farin
375 g lys rørsukker
1 tsk salt
2 spsk raw liquorice pulver fra Johan Bülow
4 dl hvedemel

Smelt smør og 400 g chokolade i en lille kasserolle ved middelvarme, rør godt rundt og tag kasserollen af komfuret, så snart det er blevet en ensartet masse. Rør æg, farin og sukker til en let og cremet masse. Tilsæt derefter mel, salt og lakridspulver og rør godt rundt, inden du tilsætter den smeltede chokolade. Vend resten af den hakkede chokolade i kagedejen og hæld dejen i det ildfaste fad, du brugte til hindbærkagen – HUSK at beklæde fadet med et nyt lag bagepapir og smør det evt. med smeltet smør, inden du hælder dejen i. Bag din chokolade-brownie ved 180 grader i 30-40 minutter – tjek om kagen er gennembagt ved at stikke i den med en tynd træpind. Hænger der ikke dej ved, når du tager pinden op, er kagen færdig.

Lad chokoladekagen afkøle helt – gerne så den er køleskabskold – inden du tager den op af fadet. Det kunne jeg desværre ikke vente med, da jeg skulle bruge fadet til noget andet, så jeg puttede fadet + kage i køleskabet, indtil kagen var håndvarm, og så lirkede jeg forsigtigt kagen ud af fadet ved hjælp af bagepapiret. Jeg kunne desværre ikke helt undgå, at kagen gik lidt i stykker, men den var heldigvis let at reparere, da jeg skulle lægge kagen sammen.

Nu skal du lave ‘limen’ til kagen – aka en tyk chokoladecreme, som skal smøres imellem lagene og oven på dine hindbær-chokolade brownies.

Chokoladecreme:
300 g hakket mørk chokolade af god kvalitet
2½ dl fløde

Hæld chokoladen i en ildfast skål. Varm fløden op, til den når kogepunktet. Hæld den straks over chokoladen og lad den stå i fire-fem minutter, inden du rører fløde og chokolade sammen til en chokoladecreme.

Nu er det tid til at samle dine hindbær-chokolade brownies. Læg hindbærkagen på et fad og smør en tredjedel af chokoladecremen på. Læg forsigtigt brownieskagen oven på. Panik ikke, hvis chokoladekagen knækker – du kan trykke den sammen oven på hindbærkagen og derefter reparere den med den resterende chokoladecreme, som du skal fordele oven på brownies-laget. Pynt evt. dine hindbær-chokolade brownies med krymmel og stil derefter kagen i køleskabet i minimum tre timer – og gerne mere – så den kan samle sig.

Skær derefter kagen ud i lige så mange hindbær-chokolade brownies, som du har lyst til – jeg anbefaler dog meget små stykker, da kagen mætter ret meget.

Note: Mine hindbær-chokolade brownies blev godt modtaget, og kombinationen hindbær-chokolade er da også en kombination, man sjældent går fejl af. Som sagt kan brownielaget godt være lidt tyndere, men til gengæld overvejer jeg fremover konsekvent at lave red velvet cake med hindbær i – det er en klar forbedring af den kage!



4 thoughts on “Hindbær-chokolade brownies”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *