Halloweenkager og Halloweenguf
Halloween nærmer sig med hastige skridt, og hvis du som jeg synes, at det er en herlig undskyldning for at lave sjove, skøre og skrækkelige madretter, desserter og Halloweenkager, så er her lidt inspiration til, hvad du kan lave til gæsterne de kommende uger.
Du skal naturligvis lave en Halloween-drink til dine gæster – gerne en med klamme øjne!
Derefter må du nok trøste dem med lidt kage. Hvad med en omgang nuttede spøgelses-småkager? Opskriften kan – med få ændringer – også bruges til græskarsmåkagerne, som er øverst i indlægget! Du tager opskriften på spøgelses-småkagerne og udskifter lakrids og citron med 50 g kakaopulver.
Eller bager disse klamme zombiefingre. De smager ca. 1000 gange bedre end de ser ud 🙂
Du kan selvfølgelig også servere nogle mere nuttede småkager – såsom gravstenskager, edderkoppe-småkager eller disse mumie-småkager…
… eller gå hele vejen og smæk nogle gebiskager sammen! Nammenam! I samme kategori som disse finder du også nogle nuttede monsterkager.
Disse edderkoppekager skal du naturligvis ikke servere for folk med araknofobi – medmindre de selvfølgelig vil få en morbid nydelse ud af at udrydde edderkopperne ved at æde dem! :O
Og apropos zombier… hvad så med en græskarkage med zombiehænder?
Eller en græskartærte med kanel? Bare rolig – edderkopperne er af plastik.
Hvis du har god tid, kan du også kaste dig over denne Cthulhu kage, som – selvom den er meget Halloween-agtig – faktisk blev serveret til en nytårsaften (læs mere om det i indlægget).
Nu skal det ikke kun handle om Halloweenkager. Du kan selvfølgelig også lave fjollede desserter… såsom denne zombiehjerne med blod… øh… jeg mener mandelbudding med kirsebærsauce.
Eller et jordbærhjerte med vaniljeflødeskum… eller en portion grøn gelé med orme.
For ikke at tale om lakrids-spøgelser! Og Halloween-popcorn!
… og mumie-marengs!
Men det skal jo ikke være søde sager det hele, så du kan også lave disse klamme pizzasnegle med fingre. Et sikkert hit hos børnene (og knapt så meget hos bedsteforældrene…)
Eller hvad med en rejehjerne? (ja, du troede nok ikke, at de var så store… ;-))
Og så er der de lidt mere tilforladelige lygtemænd – aka fyldte peberfrugter.
Ej, et fint indlæg! Halloween er så (u)hyggeligt, og det bliver jo kun ekstra sjovt med lidt tema-mad… Jeg synes dog lige, at hjernerne er så livagtige, at jeg nok ikke ville kunne spise dem selvom jeg elsker både rejer og budding 😀
Hæhæhæ! 😀
Jeg indrømmer gerne, at det er fantastisk underholdende at servere sådan noget for gæster – de plirrer altid lidt ekstra med øjnene 😉
Det ene billede er jo bedre end det andet 😀 Der er så mange skægge ideer! Men okay, jeg elsker også temafester/temapynteri/temamad (så længe, man ikke skal klædes ud) 😀 Det er altså den festligste måde at være kreativ på.
– Anne
Det samme her – temafester ROCKS!
Jeg er en sucker for alt halloween! Som i virkeligt aaaalt! Det er min absolutte yndlingstid på året når det kommer til madblogs, fordi de bare er spækket med rare ideer – arhmen, zoombihænder i kage – I’m in loove (; Hvornår inviterer du på tema-fest med de lækre ting (; ?
Se, det er faktisk første gang i fire år, at jeg ikke holder Halloweenfest – tænkte at naboerne skulle have lidt fred i år for alle de kors og alskens uhyggeligheder, jeg sætter op udenfor 😉
Haha, sikke nogle skønne påfund ♥ jeg er sikker på, at et par fugleedderkopper på kagerne ville vække jubel hos Bella 🙂
Det skal I prøve 🙂
Hæhæææ, I LOVE IT! Fik du mon lavet noget spændende halloween-ish til gemalen? 🙂
Jeps! Kommer på bloggen i løbet af i næste uge 😉
Lækkert! Hvor mange spøgelser bliver der ca? 🙂
Tak skal du have. Du kan se hele spøgelses-opskriften ved at klikke på linket lige under billedet 🙂
Men der står ikke hvor mange der bliver… Det var bare hvis du kunne huske det. 🙂 Jeg har nemlig fødselsdag på torsdag og vil gerne dele disse søde spøgelser ud i klassen! 😉
Jo, det står lige over ingredienslisten 🙂
ca. 35 stk.
Mørkeligt, det kan jeg simpelthen ikke se nogen steder! Men tusind tak!
Hm… det slår mig pludselig… mener du spøgelses-småkagerne eller marengs-spøgelserne?
Marengs-spøgelserne 🙂
Aaaah! Det forklarer forvirringen – jeg troede, du mente spøgelses-småkagerne 🙂
Kan desværre ikke huske hvor mange marengs-spøgelser, jeg endte med.
Min Kage bruger
100 gram past æggehvider
300 gram rørsukker
1/2 vanillestang
1/2 tsk sukker
1/2 dl frysetørret hindbær
Så mon ikke der bare skal ganges med to eller så? 🙂
Sådan cirka – ved ikke om vi lavede dem i ca. samme størrelse, men mon ikke?
Elsker alle de billeder, af alt det lækre klammo. Jeg skal også lave græskar, spise Halloweenbrunch og se “gys” hele søndag d. 30, fordi det er der Skægaben og jeg kan heldagshygge med netop det som tema – og han elsker bare at holde Halloweenhygge.
Vi har simpelthen for få ‘Halloweengæster’ i år, men jeg har da nået et par enkelte sjove retter alligevel. Næste år må jeg planlægge flere sjove anledninger 😀