Grønne bønner med bacondressing
Er du ikke så meget til salater? Eller trænger du blot til at lave en mere fyldig og mættende salatservering? Så prøv bacondressing! Denne lune bacondressing kan i den grad pifte enhver salat op og måske også overtale de mere grøntsagsskeptiske i selskabet til at spise flere grøntsager.
Bacondressing er dermed også månedens første baconopskrift, og he fandt jeg inspiration hos Heidis Verden. Jeg justerede dog på flere af målene, så den blev knapt så sød og lidt mere spicy. Bacondressing er en herlig fyldig sag, som kan forvandle selv vintertrætte grøntsager til en spændende servering. Jeg brugte den færdige bacondressing til grønne bønner (der kom lige fra fryseren, inden de fik et par minutter i kogende vand), og det var en succes.
Bacondressing
2-3 personer
125 g bacon
1 spsk smør
½ løg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
5 spsk æblecidereddike
4 spsk vand
1-2 spsk rørsukker
1 spsk dijonsennep
1 tsk majsstivelse
baconfedt
cayennepeber
salt og peber
Skær baconen i meget små tern og steg dem sprøde (men ikke tørre) på en varm pande. Hæld baconfedtet over i en lille skål og læg baconen på en tallerken. Put smør på panden og svits det hakkede løg ved mediumvarme i 3-5 minutter, indtil løgternene er bløde og begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og svits det i 30 sekunder, inden du tilsætter æblecidereddike, vand, rørsukker og sennep. Rør det grundigt sammen. Lad det simre videre, mens du laver en jævning ved at røre majsstivelsen op i en spsk vand. Rør jævningen i saucen og lad det simre, indtil det tykner. Tilsæt baconfedtet og det stegte bacon og smag til med salt, peber og cayennepeber.
Note: Denne bacondressing holder max! Nu elsker jeg de fleste grøntsager, så jeg behøver ikke denne dressing som lokkemad for at spise flere bønner, kål eller hvad man nu vil bruge dressingen sammen med, men jeg er helt sikker på, at den kan lokke flere til at tage af salatskålen.
Normalt er jeg ikke vild med dressinger – men denne her tror jeg helt klart jeg vil kunne lide. Så nu må kæresten tages på ordet om at dine opskrifter med bacon skal afprøves 🙂
Jeg håber, den falder i jeres begges smag 😀
Ja, der er ingen tvivl om, den vil gå rent ind hos mand og søn.
Kh.
Anne-Marie
Så er det bare om at prøve den 😉
Bacondressing – what’s not to like. Det koncept skal jeg helt sikkert præsentere for min kæreste – så skal grøntfoderet nok komme ned.
Det er jo det – man kan forklæde mange ‘onde’ grøntsager på den måde 🙂
Uhm, lyder vel nok lækkert – det vil jeg lave i aften, hvor jeg er alene hjemme og tænger til lidt selvforkælelse 🙂
Håber du kunne lide det ♥
🙂 kan godt forstå du fik lyst til at prøve denne dressing i bacon-benspændet. Må vist hellere selv få den på menuen igen snart, så tak for påmindelsen!
Selv tak – og tak for inspirationen 🙂
Jeg elsker denne måneds benspænd! 😀
Same here ♥♥
Blandet med spidskål er det vel en ret i sig selv, eller drop sukkeret og brug den på bagte rodfrugter.
Det er også en fin kombination 🙂