Græskarpandekager

Græskarpandekager

Nu tager vi lige en pause fra alle kagerne, som jeg åbenbart bager i denne måned og går til disse skønne græskarpandekager, som jeg spiste til frokost i weekenden. Det er en rigtig Stop Spild af Mad-ret, for jeg havde et hokkaido græskar, der virkelig trængte til at blive brugt, en håndfuld tomater fra den seneste grøntsagskasse fra Aarstiderne samt blade fra den basilikumplante, der bliver ved med at overleve i vores vindueskarm.

Jeg grublede lidt over, hvad jeg skulle bruge det græskar til, indtil det pludselig slog mig, at det kunne være sjovt at bruge i nogle buttede græskarpandekager! Mmm… madpandekager… absolut en undervurderet frokostret!

Græskarpandekager

3 stk.

½ hokkaido græskar
1 æg
1½ dl rugmel
salt og peber
smør

Tag hokkaido græskarret, vask det og skrab kernerne ud. Skær græskarret i mindre stykker og kog dem i en gryde, indtil de er helt møre – det tager ca. 10-15 minutter. Husk at græskarret ikke skal skrælles, inden du skærer det i stykker!

Hæld vandet fra og blend græskarstykkerne til en puré. Rør æg, mel samt salt og peber i. Smelt en klat smør på en pande og fordel noget af græskarpureen ud på panden, så du får en pandekage med en diameter på ca. 15-20 cm samt 1½-2 cm høj. Lad den stege på panden i et par minutter, inden du vender pandekagen og steger den færdig på den anden side.

Denne portion giver som sagt tre græskarpandekager, og de mætter ganske godt, så jeg kunne sagtens nøjes med én, da jeg lavede disse til frokost.

Græskarpandekager kan toppes med alskens gode sager. Den første dag smed jeg en klat creme fraiche på og pyntede med tomater, basilikum og stegt bacon. Dagen efter lavede jeg en makrelmousse, som jeg serverede sammen med de resterende pandekager.

græskarpandekager, pandekager, græskar, hokkaido græskar, æg, rugmel, frokost, tomater, basilikum, creme fraiche


6 thoughts on “Græskarpandekager”

    • Det samme her – og så føltes det næsten sommerligt, da jeg sad i en solstråle og spiste frokosten 🙂

    • Skrællen kan sagtens spises, når den er bagt eller kogt, så man kan lige så godt spare sig selv for besværet – og så undgår man samtidig også madspild 🙂

    • Jeg er bange for, at det ikke vil blive godt – jeg ved faktisk ikke, om trevlerne i midten af græskarret kan spises i det hele taget. Så det er selve skallen og græskarkødet, du skal bruge i denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *