Fyldte champignons og hvidløgs-basilikumdressing samt abrikos-valnøddetærte
Lørdag formiddag dukkede det første af de i alt fire vennepar op, som skulle bo sammen med os i løbet af ugen. De blev budt velkommen med et glas af den lokale rosévin samt lidt chips. Vi havde fundet en pose med lilla chips i supermarkedet, og det kunne vi (øh – jeg) ikke stå for, så det skulle de selvfølgelig prøve. Smagen var meget lig almindelige salte chips, men farven var noget mere kompakt, end jeg havde forventet ud fra billedet på posen.
Om eftermiddagen hentede vi næste par i Nice lufthavn, og så stod resten af dagen på afslapning ved poolen, inden jeg kastede mig over madlavningen. Opskriften på tærten har jeg fra opskrifter.dk. De fyldte champignons komponerede jeg i skyndingen og tænkte ved samme lejlighed, at det kunne jeg sagtens huske i hovedet, så det behøvede jeg ikke at skrive det ned. Hrm – men nu er jeg lidt i tvivl med mængdeforholdene i nedenstående, så tag det som en vejledning og ikke som endegyldige facts.
6 store champignoner
3/4 dele af en bøtte ricotta
2-3 spsk hakket basilikum
3 fed hakket hvidløg
salt
3 spsk revet parmesan
6 spsk revet ost
Champignonerne skylles, og stokkene fjernes. Tag to eller tre af dem og hak i meget fine stykker. Bland stykkerne med ricotta, basilikum og hvidløg samt lidt salt. Læg champignonerne i et fad og mos blandingen ned i dem. Drys først parmesan og dernæst revet ost over de enkelte champignoner. Sæt de fyldte champignons i ovnen ved ca. 150 grader indtil osten tager farve (jeg tror, det tager omkring 15-20 minutter).
Hvidløgs-basilikumdressing
6-10 personer
500 g creme fraiche
3 fed hakkede hvidløg
3 spsk hakket basilikum
salt
Ingredienser blandes – gerne mindst en halv time før servering, så smagen kan nå at sætte sig.
Resten af hovedretten – svinekoteletter krydret med herbes de provence og stegt på panden, inden de kom i et fad sammen med oliven og mozzarellaost og blev gratineret i ovnen. Bulgursalat med lidt af hvert i (blandt andet noget, der ikke helt var bulgur eller i hvert fald en meget fintkornet slags), en ordinær salat og hvidløgs-basilikumdressing – og forrest som sagt de fyldte champignons.
Abrikos-valnøddetærte
4-6 personer
Dej:
150 g hvedemel
150 g usaltet smør
100 g sukker
1 stk æg
Fyld:
50 g valnødder
50 g pistacienødder
100 g tørrede abrikoser
1 spsk honning
1/2 tsk kanel
1 stk æg
Mørdej: Mel, smør, sukker og æg æltes godt sammen og stilles i køleskabet 1 time. En tærteform smøres med smør. Derefter rulles dejen ud til ca. 5 mm tykkelse og lægges i tærteformen. Den stilles i fryseren i 1 time.
Hak valnødder, pistacie og abrikoser groft. Rør det sammen med honning, kanel og æg. Hæld fyldet i tærteformen og bag den i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 50 minutter.
Note: Ovnen snød mig lidt, så jeg var lige ved at give tærten for lang tid i ovnen. Jeg serverede en vaniljecreme til – lavet af et tykt flødecremeprodukt, som jeg puttede lidt vanilje og sukker i.
Nu er jeg endelig ved at tygge mig igennem alle dine indlæg 🙂
Hold da fast hvor har I spist godt dernede!
De der champignons ser vildt gode ud (ja, det gør det hele jo).
Klidmoster – altså, jeg har jo heller ikke gjort det let for folk ved at ævle stolpe op og stolpe ned og vælte bloggen med indlæg, lige så snart jeg kom hjem! 😀
Maden var supergod, og så mangler der endda et billede af det bedste (på den marokkanske restaurant i Cannes), ligesom jeg ikke har taget billeder af den mad, de andre par lavede.