Friterede svampe i chilisauce

Friterede svampe i chilisauce

Disse friterede svampe kan du servere som tilbehør til mange forskellige retter. De er smækfyldte med smag, og de kommer selvfølgelig fra mit koreanske benspænd.

Jeg faldt over en opskrift på beoseot gangjeong (som retten med de friterede svampe hedder på koreansk) på Korean Bapsang, som jeg tog udgangspunkt i. Jeg justerede på saucen og brugte noget mere af den, da der ellers ville være for lidt af den.

Jeg har brugt tørrede svampe, som kan købes hos asiatiske købmænd. Du kan dog også bruge friske shiitake svampe – og så slipper du også for at lægge dem i blød inden brug.

Friterede svampe i chilisauce

2 personer

50 g tørrede shiitake svampe
vand til at lægge svampene i blød i
1-1½ dl majsstivelse
½ l smagsneutral olie til stegning

Sauce:
1 spsk gochujang chilipasta
2 spsk soyasauce
1 spsk honning
1½ spsk hvidvinseddike
2 spsk vand
salt og peber

Læg svampene i en skål og hæld vand over. Læg eventuelt en mindre tallerken oven på svampene for at holde dem under vandoverfladen. De skal ligge i blød i 2-3 timer afhængig af, hvor store de er.

Rør ingredienserne til saucen sammen i en lille kasserolle lige inden, at du skal tilberede svampene. Varm saucen op ved lav varme og lad den simre i 3-4 minutter, inden du slukker for varmen.

Hæld vandet fra svampene og lad dem dryppe af. Skær dem derefter i mundrette stykker, inden du vender dem i majsstivelse.

Hæld olie i en lille kasserolle og varm det op. Når olien syder, hvis du stikker spidsen af en af svampene i, så er den klar. Put en håndfuld svampestykker i olien og sørg for, at de ikke klistrer sammen. Giv dem 1-2 minutter, inden du fisker dem op med en hulske. Fortsæt friteringen af resten af svampene. Når alle svampestykker har været i olien én gang, skal de have en tur mere – denne gang kun et minuts tid. Lad de færdigstegte svampe dryppe af, inden du vender dem i saucen i gryden.

De friterede svampe kan kombineres med mange forskellige retter – både kødretter og vegetarretter, og jeg tror, at de vil være geniale som tilbehør til grillmad.

Note: Disse friterede svampe er virkelig lækre – ikke mindst på grund af den smagfulde chilisauce, de er vendt i. Kan absolut anbefales.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *