Fransk linseret – vegetarret
Det franske køkken indeholder naturligvis også en del vegetarretter, og her faldt jeg over en fransk linseret, som lød ret lækker.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Champagne Tastes. Jeg udelod bladselleri (som er en af de få råvarer, jeg ikke kan fordrage) og udskiftede hvidvin med en rest rosévin (ja, retten blev lavet for et par uger siden en eftermiddag, hvor septembersolen skinnede lunt og rart). Derudover justerede jeg et par af målene.
Denne ret kan serveres som vegetarret – gerne med lidt brød til – eller som tilbehør til en kødret.
Fransk linseret
4 personer
en lille sjat olivenolie
et lille løg, finthakket
to gulerødder, skrællede og skåret i små tern
2 fed hvidløg, pressede
½-1 dl rosévin eller hvidvin
1 dl grønne de Puy linser
1 laurbærblad
2½ dl vand til kogning
Sennepsdressing:
½ dl olivenolie
1 spsk rødvinseddike
½-1 spsk dijonsennep
lidt salt og peber
Hæld olie i en høj pande og svits løg og gulerødder ved mediumvarme i nogle minutter, indtil grønsagerne bliver bløde. Tilsæt hvidløg og steg videre et minuts tid, inden du tilsætter vin. Lad det simre i et par minutter og tilføj så linser, laurbærblad og vand. Lad det simre i ca. 25 minutter, indtil linserne er møre. Hold øje med, at panden ikke koger tør – tilsæt i så fald lidt ekstra vand.
Pisk olie, eddike og sennep sammen og smag til med salt. Fjern laurbærbladet fra linserne og hæld eventuelt overskydende vand fra. Vend sennepsdressingen i linserne. Servér retten lun – gerne med et drys friskhakkede krydderurter oven på.
Note: Det er en simpel men lækker fransk linseret, som kan laves året rundt.
Uhm, det må lige være noget for os 🙂 Vi spiser flere gange om ugen retter uden kød – og det er skønt at få inspiration til en ny ret!
Ja, det er en god idé at få flere vegetarretter. Også her i de kolde måneder, hvor grøntsagerne kræver lidt mere tilberedning 🙂
Jeg fik noget ligende i Paris i sidste uge, den var med en bonusni form af et porcheret æg
Det lyder som en god kombination – elsker pocheret æg 🙂