Fersken-margarita med ingefær
Som du måske har bemærket, har jeg primært serveret øl sammen med de texanske retter den sidste måneds tid (udover vand og/eller sodavand). I Texas er man nemlig ret glade for øl, og det har ærgret mig lidt, for jeg havde også sat næsen op efter et godt glas rødvin eller en spændende drink. Jeg fandt dog ud af, at texanerne også nyder margaritas, og da jeg faldt over Margarita Texas, der har en spændende samling af margarita-opskrifter, så kunne jeg ikke nære mig. Jeg lod mig inspirere af en opskrift på fersken-margaria, men justerede den lidt i forhold til min egen smag (samt det faktum, at jeg ikke har ingefærsirup, så jeg brugte frisk ingefær + ahornsirup i stedet).
Fersken-margarita med ingefær
4 personer
2 store meget modne ferskner
2½ dl ferskenjuice
1½ tsk friskhakket ingefær
6-8 cl tequila
4-6 cl Cointreau
lidt ahornsirup
saften fra en lime
Fjern skrællen på fersknerne – læs her hvordan – fjern stenene og put frugtkødet i en blender sammen med juicen og ingefæren. Blend det til en ensartet masse. Rør tequila og Cointreau i (du bør selvfølgelig hælde frugtsaften i en shaker sammen med alkoholen og nogle isterninger, inden du ryster drinken sammen, men i dette tilfælde valgte jeg altså en lidt hurtigere og knapt så professionel metode). Smag din fersken-margarita til med lime og ahornsirup. Du er også velkommen til at putte mere alkohol i, hvis du vil have en mere ‘sprittet’ smag.
Smør kanten af fire drinksglas med æggehvide eller sirup og dyp dem derefter i farvet sukker, som du sagtens kan lave selv. Det optimale vil selvfølgelig være at bruge margaritaglas, men det har jeg ikke, så jeg brugte cocktailglas i stedet.
Note: Fersken-margarita er en sødmefuld, sommerlig drink, der friskes op af ingefæren. At drikke sådan en er næsten som at have sommerferie igen 🙂
Regner med det er en 100% agave tequila du bruger? 😉
Det tvivler jeg faktisk på – jeg brugte en flaske tequila, som en af vores venner efterlod til sidste fest 😉