Cremet hummus

Cremet hummus

En af mine favoritter inden for tilbehør er hummus og gerne en cremet, lidt kraftig udgave. Jeg har lavet flere forskellige slags gennem årene – prøv for eksempel på flækærte-hummus – men dette er den udgave, jeg foretrækker.

Jeg har skruet op for krydderierne (surprise!) samt erstattet noget af olivenolien med sesamolie, så der kommer en tydeligere sesamsmag.

Cremet hummus

400 g kogte kikærter
½ dl olivenolie
1 dl sesamolie
3 spsk tahin
1 dl vand
3 fed pressede hvidløg
1 tsk salt
saften fra ½ citron
1½ tsk spidskommen
1 tsk sød paprika
½ tsk chili eller kraftig cayennepeber

Alle ingredienser blendes grundigt – hold lidt igen med vandet og tilføj mere, indtil du får den konsistens, du foretrækker. Hæld den over i en skål og drys evt. lidt paprika over, inden du serverer den.

Note: Cremet og lækker hummus med en god, krydret smag. Kan bruges som tilbehør til alskens retter – især velegnet til vegetarretter.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *