Corn dogs – hotdog på pind

Corn dogs – hotdog på pind

Da jeg valgte mit amerikansk fastfood-benspænd, ville jeg bruge et gammelt foto af corn dogs, for dem havde jeg jo lavet før. Troede jeg. For der tog jeg fejl! Min hukommelse havde spillet mig et puds, og det var faktisk husk puppies, jeg havde lavet i forbindelse med mit amerikanske benspænd. Nåja, det er også en del år siden, så det er vel fair nok, at jeg tog fejl, MEN så var det jo en oplagt lejlighed at lave dem nu!

Corn dogs er populært sagt indbagt hotdog på pind! Det er mere en snack end et måltid, men jeg serverede dem sammen med en salat (jaja, blasfemi), så de blev en del af aftensmaden.

Jeg skelede til en opskrift fra The Stay Home Chef, men justerede på nogle af målene og udelod sukker. Jeg kunne ikke finde mit grove majsmel, da jeg skulle lave dem og brugte finkornet majsmel i stedet (jeg fandt selvfølgelig den grove udgave lige bagefter, typisk!). Der er nemlig flere amerikanske hjemmesider, der anbefaler at bruge groft majsmel, da det giver en mere sprød udgave.

Corn dogs

2-3 personer

4-5 stk /250-300 g hotdogpølser
1 dl groft majsmel
1 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 æg
1½ dl kærnemælk
evt. lidt vand
ca. 1½ l rapsolie

Hæld vand i en gryde og put pølserne i. Lad det varme langsomt op, indtil det er tæt på at koge. Hæld vandet fra og lad pølserne køle lidt af. Skær dem så over på midten og stik en pind i hvert pølsestykke (jeg brugte tykke korte pinde, der oprindeligt var tiltænkt slikkepinds-produktion…!).

Rør de to typer mel sammen med bagepulver og salt. Pisk æg og kærnemælk sammen og tilsæt de tørre ingredienser. Pisk det godt sammen. Du skal have en tyk dej, der kan klistre fast på pølserne. Spæd eventuelt dejen op med lidt vand, hvis den bliver for kompakt.

Hæld olien i en smal høj gryde og varm det op (lad være med at skrue temperaturen op på max – så bliver olien hurtig for varm, og så bliver dine corn dogs stegt for hurtigt). Hæld dejen i et højt glas og dyp pølserne i det, så de er helt dækkede af dej. Tjek om olien er klar med ‘brusetesten’. Det gør du enten ved at dryppe en lille dråbe dej i og se, om olien bruser omkring den eller ved at stikke en af de ubrugte pinde ned i olien. Stik en eller to af dine corn dogs ned i olien, mens du holder fast i træpinden. Vær forsigtig så du ikke brænder dig på olien. Lad dem stege i nogle minutter, inden til de er ret gyldne. Læg dem på stykker af køkkenrulle og fortsæt stegningen af de øvrige corn dogs.

Servér dine corn dogs sammen med en sauce – det kan være chilisauce, ketchup, sennep eller hvad du nu har lyst til. Nåja – og hav en salat ved siden af 🙂

Note: De er slet ikke så tossede! Og nu bliver jeg jo også nødt til at lave en portion mere, så jeg kan få brugt mit grove majsmel. Nej hvor ærgerligt 😉

Ps. Corn dogs steges ret ‘rent’ – dvs. de taber ikke krummer i olien, så den er let at genbruge. Husk derfor at køle den helt ned og hæld den på en beholder, som du stiller i køleskabet til næste gang, du skal frituresteges.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *