Auberginegratin med pecorino
Nu foretrækker jeg at holde mig til årstidens udvalg af råvarer – af smagsmæssige, miljømæssige og prismæssige årsager – men i går måtte jeg bukke under og lave en gang sommermad! Da jeg i fredags alligevel skulle købe aubergine til en mellemøstlig ret, jeg laver til søndagsfrokosten, så røg der en ekstra med sammen med en lille dusk frisk basilikum. Jeg var kommet i tanke om, at jeg godt ville eksperimentere med en opskrift på auberginegration, jeg havde set i ‘Moderne Mamma’, hvor en række italienske kvinder giver deres bud på yndlingsretter. I den originale auberginegratin bruges der mozzarella, men det havde jeg ikke. Til gengæld havde jeg et lille stykke mild ost tilbage, som jeg brugte, jeg erstattede parmesanen med pecorino, og så fordoblede jeg mængden af hvidløg.
Auberginegratin med pecorino
2-3 personer
1 aubergine
olivenolie
1 dåse flåede, hakkede tomater
150 g mild, revet ost
50 g friskrevet pecorino
2 fed hvidløg, pressede
1 lille bundt basilikum
salt, peber, sukker og chili
Skær auberginen i tynde skiver og steg dem i olivenolie. Svits hvidløg i en gryde i lidt olie og tilsæt tomaterne. Lad det småkoge i et kvarter, og smag den så til med salt, peber, sukker og chili. Læg et lag af aubergineskiver i bunden af et smurt ildfast fad. Fordel et lag af tomatsaucen over og drys dernæst noget af de to ostetyper over. Gentag dette, indtil alle ingredienser er brugt op og slut af med et lag parmesan samt basilikumbladene. Bag retten ved 220 grader i ca. 15 minutter.
Retten blev spist sammen med en god bøf og en fin økologisk hyldeblomstcider i glasset.
Note: At spise denne auberginegratin var næsten som om, det var sommer igen et øjeblik! Både gemalen og jeg svømmede helt hen over at få mad, der smagte så meget af sol og sommer, og det var lige, hvad vi trængte til sådan en kold og våd januaraften. Øj, hvor var det skønt!
Hvor ser det dog lækkert ud! Jeg napper lige din opskrift – den skal laves en af de næste dage 🙂
Rigtig god søndag!
Madame – det var altså også super med sådan et skud sommer – vi blev helt høje af det! 😀
Tak og i lige måde!
Det lyder godt nok lækkert; jeg har da liiiige en aubergine der skal bruges 🙂
Åh sommermad, jeg savner det også. Retten ser rigtig god ud.
Åh ja – pecorino! Jeg ELSKER pecorino. I særdeleshed den med trøffel.. Mums.
Det skal jeg da SÅ meget lave – måske til min italienske veninde, som nok virkelig vil sætte pris på det 🙂
Jeg glæder mig allerede….
Mange hilsner
Birthe
ÅÅÅÅHHH.. det ser fantastisk godt ud. Jeg har lavet noget tilsvarende engang, og det smagte vidunderligt. Om lidt er det sommer.
God Søndag 🙂
Boegeskov
Min mave hviner i fryd… DET skal prøves. NamNam!
Jeg har egentlig ikke så meget “fidus” til auberginer, men denne ret ser godt nok skøn ud. Generelt er jeg vild med italiensk mad, så denne her må afprøves – gerne snarest, hvis den giver et lille stød af sommer 🙂
Jeg elsker mad med parmesan, tomat og basilikum, så det spises herhjemme hele året. Virkeligt noget, som mine smagsløg bar elsker!
Det lyder rigtig lækkert!
Signe – perfekt! Håber du kan lide retten – vi var begge ret vilde med den 🙂
Anette – ja, selvom jeg godt kan lide efterårs- og vintermad, så kan jeg godt mærke, at nu begynder jeg at savne de sprøde friske grøntsager, der hører sommeren til 🙂
Esther – hov, den kender jeg vist ikke – hvad hedder den?
NYBH – jeg tror, du vil kunne lide den – det er kræs 🙂
Det lille køkken – hehe, det er den rette indstilling! Jeg synes nu, der er lige lovlig lang tid til april, hvor de første grøntsager for alvor dukker op på hylderne… men jeg vil forsøge at nære mig… altså… med vægt på forsøge 😉
Frk. Bibo – haha, ja så er der ikke andet for 😀
Camilla – de er lidt spøjse, men jeg har nu fundet flere retter, hvor de gør sig godt – skal nok skrive lidt om den ret, jeg brugte den anden aubergine til, for den er også lækker 🙂
MissMuffin – jeg tænkte også, at den ville falde i god jord hos dig 🙂
Ser virkeligt lækkert ud … og det på trods af, at aubergine ikke er min bedste ven 😉
Hanne – men det kan det blive – altså næst efter lambethkager 😉