Vegansk risotto med asparges og blomkål
Da jeg var i en helsekost for at proviantere til veganer-benspændet, faldt jeg over en lille ‘brik’ med kompakt riscreme. Jeg tænkte, at den nok ville være god som erstatning for ost eller fløde i en varm ret, og da jeg havde brug for at bruge den sidste rest asparges, som var med grøntsagskassen for nylig, opstod ideen til en vegansk risotto.
Jeg tog udgangspunkt i denne risotto-opskrift og erstattede osten med riscremen. Samtidig undlod jeg smørret, erstattede hønsefonden med kraftig grøntsagsbouillon og justerede flere andre ting – blandt andet brugte jeg en mindre mængde ris, og nu jeg var i gang med at gøre retten sundere, så tilføjede jeg både asparges, blomkål og tørrede ramsløg. Det blev til en vegansk risotto, som smagsmæssigt lå overraskende tæt på den klassiske risottosmag.
Vegansk risotto med asparges og blomkål
2 personer
to skalotteløg
lidt rapsolie
150 g risottoris
2 dl hvidvin
½ l grøntsagsbouillon
1 tsk tørret ramsløg
4 spsk riscreme – kan købes i helsekostbutik
200 g asparges
2 håndfulde små blomkålsbuketter
salt og peber
Finthak løgene og steg dem ved middelvarme i olie et par minutter, uden at løgene tager farve. Tilsæt risene og og rør rundt, inden du tilsætter hvidvinen. Lad det koge ind og tilføj så ramsløg. Tilsæt grøntsagsbouillonen lidt ad gangen – sørg for, at risene får suget godt til sig, inden du tilsætter mere. Hvis du løber tør for fond, kan du bruge lidt vand. Fortsæt med dette, indtil risene er møre men stadig har lidt bid. Rør riscremen grundigt ud i risene og knæk derefter ‘foden’ af hver asparges. Skær aspargesene i mindre stykker og vend dem i risottoen. Smag til med salt og peber – husk at bruge mere salt, end du plejer, nu hvor der ikke er ost i. Tag gryden af komfuret og vend små stykker blomkål i retten. Vegansk risotto skal serveres med det samme.
Note: Min udgave af vegansk risotto er en ganske god efterligning af risotto. Den er ikke nær så fed og salt som risotto ellers kan være (slet ikke nu hvor jeg har proppet en del grøntsager i retten), og derfor skal du huske at smage den til med salt, inden du serverer retten. Riscremen er god til at ‘binde’ retten sammen og give den cremede konsistens. Det produkt skal jeg lege videre med!
Æh… det var da en heftig omgang ris du der tilsatte?! 😛
Tror jeg skal bruge lidt hvidløg næste gang jeg laver det snask der. Og riscreme! Åbenbart… *G*
Der var lige et 2-tal, der gerne ville lege med 😉
Har i øvrigt fået fat i soya yoghurt!
Mon ikke du mener 215g ris i stedet for 2150g? 🙂
Du kan evt. bare slette min kommentar, når/hvis du retter rismængden… Kommentaren er jo ikke vildt spændende.
Tak for en interessant blog!
Hehe, jeg sad og rettede det, da du skrev – men tak, nu er det korrekt – og i øvrigt 150 g 🙂
Uhm, lækker risotto. Smart med riscremen, for ellers kan veganske risottoer ikke få det der cremede finish 🙂
Lige præcis! Det var også en af de ting, jeg regnede med, at jeg ville savne, så det var fedt at falde over dette lille sjove produkt 🙂