Torsk i karrysauce
Her i huset er ‘Help! I’m a Fish’ en indforstået joke, og det var derfor ikke specielt overraskende, at den sang dukkede op, da jeg brainstormede på hvilke sange, månedens benspænd skulle omfatte. I sangen synges der “I’m a little yellow fish”, så det skulle naturligvis være en gul fiskeret, og det blev til torsk i karrysauce – dels fordi karry smager fantastisk, og dels fordi jeg ikke kunne komme i tanke om gul dansk fisk, der kunne indgå i retten 🙂
Torsk i karrysauce er en forholdsvis krydret ret uden at den dog er stærk (men det afhænger selvfølgelig af den karry, du bruger – jeg bruger denne her, og den er hverken skarp eller bitter men har en dejlig ‘rund’ smag).
Torsk i karrysauce
2 personer
200-300 g torskefilet
salt og peber
lidt vindruekerneolie
Karrysauce:
3 tsk god karry
et løg, skåret i små tern
en gavmild sjat vindruekerneolie
ca. 200 g champignons, rensede og skåret i skiver
en stor håndfuld fintsnittet hvidkål eller spidskål
en spsk frisk- og finthakket ingefær
2-2½ dl kokosmælk
salt og peber
fiskesauce eller hvidvinseddike
Smør et ildfast fad med lidt olie og læg torskefileten i det. Brug gerne en torskefilet, der er nogenlunde lige tyk over det hele. Drys lidt salt og peber over og stil fadet i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter.
Hæld olie i en gryde og svits karry og løg i det. Tilsæt ½ dl kokosmælk samt svampene og rør godt rundt. Lad det simre nogle minutter, indtil svampene er ved at være møre. Tilsæt kål, ingefær og resten af kokosmælken. Lad det simre i nogle minutter og smag så saucen til med salt, peber samt fiskesauce eller hvidvinseddike.
Servér din torsk i karrysauce sammen med kogte ris.
Note: Torsk i karrysauce er en dejlig og forholdsvis krydret ret. Eftersom fisken ikke tilberedes i selve saucen, kan du stadig smage den milde, fine torskesmag, men er du ikke så meget til fisk, kan du også bare overhælde torsken helt med den krydrede sauce 😉
Soundtrack:
‘Help! I’m a Fish’ af Creamy.
1 thought on “Torsk i karrysauce”