Syrlig citrusdressing
Jeg er i gang med mit gamle-madblogs-benspænd, og her faldt jeg over en opskrift på appelsin-citron vinaigrette hos Heidis Verden under mine bookmarks. Jeg freestylede mig frem til en mere syrlig udgave, som jeg tænkte ville fungere godt sammen med fintsnittet spidskål, stegt andebryst samt søde, saltede peanuts, der blev drysset over retten. Hvis du ønsker en sødere citrusdressing, så smager du blot til med honning eller rørsukker.
Syrlig citrusdressing
saften fra 1 stor appelsin
saften fra 1½ citron
1-2 tsk hvidvinseddike
ca. 1 dl olivenolie
1 fed hvidløg, presset
½ tsk timian
½ spsk majsstivelse
salt
Rør saft, sennep, eddike, olivenolie, hvidløg og timian sammen. Pisk majsstivelse i (det er lettest, hvis du hælder lidt af saften over i en anden skål og pisker majsstivelsen i, inden du rører blandingen i resten af dressingen). Smag til med salt og eventuelt honning/rørsukker.
Note: En dejlig letsyrlig citrusdressing, som også får smag fra timian. Jeg brugte den som sagt til en salat med and, så det fede andekød fik lidt syrligt modspil. Du kan selvfølgelig udskifte timian med andre krydderier eller helt udelade det, hvis citrussmagen skal være endnu mere tydelig.
Din dressing lyder rigtig lækker! Den må vi prøve her. Der er jo heller ikke noget så dejligt som mormordressing med citron 🙂
Mange tak! Jeg er jo glad for syrlighed, men man kan også tilføje lidt honning eller sirup, hvis man gerne vil have den lidt sødere 🙂
Hvad gør majsstivelsen for dressingen?
Den tilføjede jeg for at tykne dressingen lidt.
Men så skal den vel opvarmes?
Dressingen bliver lidt tykkere af det, men den bliver selvfølgelig ikke lige så kompakt som en varm sauce.