Sund yoghurtis med banan og blåbær
Jeg startede månedens benspænd med et par hovedretter den anden dag, og dem fortæller jeg om senere i dag. I første omgang vil jeg dog vise denne simple og sunde dessert, som jeg lavede tidligere på ugen. Den tager få minutter at lave og kan varieres en del, så det er en fin løsning en aften, hvor du har lyst til lidt sødt.
Yoghurtis med banan og blåbær
2 personer
1½ frosne bananer
2-2½ dl yoghurt naturel
½ tsk vaniljesukker
blåbærsirup
friske blåbær
Blend bananerne sammen med yoghurt og vaniljesukker til en cremet masse. Hvis du ønsker en mere fast konsistens, så sæt isen i fryseren i 10 minutter. Hæld isen i to rødvinsglas og hæld en smule blåbærsirup over. Top med friske blåbær.
Note: Jeg havde egentlig planer om at bruge noget kærnemælk til isen, eftersom jeg ønskede en frisk og syrlig dessert, men så opdagede jeg en sjat yoghurt, der trængte til at blive brugt, og pludselig fik desserten et strejf af Stop Spild af Mad – og det er jo ikke så ringe endda. Det er en frisk dessert – ikke for sød – men den smelter hurtigt, så det gælder om at spise den med det samme.
Blåbærsiruppen købte jeg hos en økologisk forhandler på et tidspunkt, og blåbærrene er fanget i egen have.
lækkert 🙂 På foodexpo havde arla lavet en lakridsis på kvark og lakridspulver … sund, proteinrig is .. og de serverede den med nogle syltede rabarber … det var også en lækker oplevelse 🙂
Den prøvede jeg desværre ikke, men det lyder også som en spændende kombination 🙂