Stenalderbrød
Stenalderbrød – eller palæobrød? Dette brød, der er fyldt med nødder, kerner og frø, har været ret populært de senere år og er især blevet nydt af dem, der følger palæo-levestilen… også selvom frø måske strengt taget ikke er palæo. Det bliver samtidig også sidste opskrift i forbindelse med nødde-benspændet. I morgen afslører jeg benspændet for november måned.
Stenalderbrødet findes i en lang række versioner, og det er også ret let at lave sin egen version. Jeg skelede til en udgave, jeg fandt på Jensens Madblog, men sammensatte brødet ud fra en masse rester af nødder og kerner. Du kan sagtens lave udskiftninger i nedenstående og for eksempel bruge hasselnødder i stedet for mandler, så længe du blot holder nogenlunde fast i blandingsforholdene.
Stenalderbrød
2 dl solsikkekerner
2 dl mandler
2 dl græskarkerner
2 dl saltede peanuts
3 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
5 æg
½ dl rapsolie
½ dl vand
½ tsk salt
Rør alle ingredienserne sammen. Hæld det i en rugbrødsform – jeg brugte en ret stor rugbrødsform, så brødet blev ikke så højt – og bag det ved 160 grader i 50-60 minutter.
Lad brødet køle af og lad det stå til dagen efter, inden du skærer det ud.
Note: Det er skønt med alle de frø og kerner, der er i dette stenalderbrød. Jeg savner dog lidt maltsmagen fra rugbrød, så skal jeg lave brødet igen på et tidspunkt, overvejer jeg dels at tilsætte lidt maltmel (men så er det ikke længere palæo…) samt blende sesamfrø og hørfrø, så det vil holde endnu bedre sammen på brødet. Eller måske tilsætte lidt krydderier? Mulighederne er mange!
Orv, frækt at komme saltede peanuts i!!
Sådan er jeg 😀