Stegt kartoffelmad
Hvad siger du til en stegt kartoffelmad? Altså et stykke smørrebrød med stegte kartofler?
Jeg er godt i gang med mit vegetariske smørrebrøds-benspænd denne måned, og første stykke smørrebrød er en vinterudgave af den klassiske kartoffelmad. For normalt vil du nok lave en kartoffelmad med nye, kogte kartofler, og de hører sommeren til.
Hvad gør man så? Jamen i dette tilfælde besluttede jeg mig for at koge nogle kartofler. Jeg skrubbede kartoflerne og kogte dem med skræl på (og det betyder på ingen måde, at jeg er doven og ikke gider at skrælle kartofler! Nej, det er skam fordi, at der er mange gode vitaminer og mineraler i skrællen).
Kartofler og smør går godt sammen, så jeg moste og stegte kartoflerne bagefter, og så blev maden pyntet med mayonnaise (i dette tilfælde japansk mayonnaise) samt lidt timian fra haven. Vi har såmænd stadig frisk purløg i urtebedet, men jeg syntes, at timian passede bedre til den stegte mad.
Stegt kartoffelmad
1 stk.
1 skive rugbrød
1 mellemstor kartoffel
vand til kogning
smør til stegning
lidt mayonnaise – enten kewpie (japansk mayonnaise) eller Hellman’s
lidt frisk eller tørret timian
lidt salt
Skrub kartoflen (eller rettere kartoflerne – mon ikke du tilbereder mere end én, nu du alligevel er i gang) og halvér den på langs. Kog den mør i usaltet vand og lad den derefter køle af i nogle minutter.
Smelt smør på en pande. Mos de to kartoffel-halvdele let med en gaffel og steg dem på begge sider, indtil de bliver gyldne. Drys salt på den ene side og tag dem af. Du kan eventuelt stege rugbrødet på den ene side i det overskydende smør.
Anret kartoflerne oven på rugbrødet, fordel lidt mayonnaise over og slut af med timian. Spis smørrebrødet, mens kartoflerne stadig er lune.
Note: Jeg er allerede fan af denne version! En stegt kartoffelmad er i den grad en god vinterversion af det klassiske sommer-smørrebrød, for smør og kartofler går altid godt sammen – og lidt mayonnaise og timian oven i sætter lige prikken over i’et.
Spændende jeg fantaserer allerede om en brændende kærlighed mad
Det lyder da også som en fremragende idé! 🙂