Spinatomelet
Vi havde nogle æg for nylig, der nærmede sig udløbsdatoen, så jeg besluttede mig for at lave spinatomelet til frokost. Så kunne jeg nemlig også lave endnu en ret, der passer til grøn mad-benspændet.
Omeletter er lette at lave og kan varieres i det uendelige. Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på grønkålsomelet, men jeg har blandt også eksperimenteret med omelet med laks, den tyrkiske omelet menemen samt spansk kartoffelomelet.
Spinatomelet
2 personer
6 store æg eller 8 små
1 dl mælk
smør til stegning
250 g frossen spinat
1 dl fintreven ost – gerne Vesterhavsost
salt og peber
Put spinaten i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå nogle minutter, indtil det er tøet op (det er muligt, at du skal hælde varmt vand over et par gange afhængig af, hvor kompakt spinaten er pakket). Hæld vandet fra og hak spinaten. Pisk æg og mælk sammen med lidt salt og peber. Smelt smør på en pande og hæld så halvdelen af æggemassen over, så den flyder ud over hele panden. Vent et minut eller to inden du fordeler halvdelen af spinaten over og drys halvdelen af osten over. Lad din spinatomelet stege videre ved mediumvarme, indtil æggemassen er stivnet. Læg det ønskede fyld på den ene halvdel og brug en paletkniv til at vippe den anden halvdel af omeletten over fyldet. Tag omeletten af panden og læg den i et ildfast fad. Sæt den evt. i ovnen ved 150 grader, så den kan holde sig varm, mens du tilbereder den anden spinatomelet.
Note: Saftig og mild spinatomelet, der kan passe til det meste fyld. Prøv for eksempel at fylde den med stegt kylling, svampe, fintsnittet kål eller salat samt en hvidløgsdressing.
Det ser rigtig lækkert ud! Vi har altid spinat i køleskabet 🙂 Spinat og ost er en skøn sammensætning!
Nemlig! Jeg har også været glad for at kunne snige lidt ekstra spinat i madlavningen i løbet af det grønne benspænd 🙂