Skildpaddelagkage
Til dagens fødselar havde jeg kreeret en skildpaddelagkage – aka en lagkage med skildpaddecreme. Det var samtidig første gang, jeg selv bagte bunde til, og selvom de drillede lidt, så synes jeg, at resultatet alt i alt blev vellykket – og ikke mindst velsmagende! Opskrifterne på lagkagebunde og skildpaddecreme fandt jeg hos Kagekonen.
OBS – Læg mærke til, at du skal gå i gang med skildpaddecreme to dage før brug, og bundene skal bages dagen før. Denne skildpaddelagkage er bedst, hvis den samles dagen før, at den skal spises.
Skildpaddelagkage med skildpaddecreme
- En portion lagkagebunde
- En portion skildpaddecreme (se længere nede)
- 2½ dl fløde
- 2 tsk grøn frugtfarve
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g hakkede valnødder
- ½ spsk mørk kakao
- chokoladesauce
- miniskildpadder til pynt
Skildpaddecreme
6 store chokoladeskildpadder
50 g mørk chokolade, hakket
½ l fløde
Bring fløden i kog i en lille kasserolle. Hak skildpadderne og hæld dem i fløden sammen med den mørke chokolade. Rør det grundigt sammen, indtil massen er jævn. Lad den køle af, indtil den er håndvarm. Dæk så overfladen med et stykke husholdningsfilm og stil cremen i køleskabet til næste dag.
Halvér lagkagebunden og skær toppen af, hvis den ikke er helt jævn. Fordel skildpaddecremen ud på den ene bund. Dryp den anden bund med Bailey’s, vend den rundt, så drypfladen vender ned, og læg den på skildpaddecremen. Tryk forsigtigt på kagen og sæt den i køleskabet til næste dag.
Selve pyntningen:
Pisk fløde, grøn frugtfarve samt vaniljesukker. Vend de hakkede valnødder og fordel flødeskummet ud over hele lagkagen. Strø forsigtigt lidt mørk kakao ud over din skildpaddelagkage (brug en sigte til det) – det behøver ikke at være i et helt jævnt lag, men må gerne være lidt rustikt. Brug chokoladesaucen til at lave mønster og pynt med miniskildpadder i kanten af kagen.
Note: Sød og dejlig skildpaddelagkage med en dejlig smag af chokoladeskildpadder.
Øjjj! Det ser godt ud!
Hvor ser den bare lækker ud… sidder her og savler…
Hygge hygge
Marianne
Tak skal du have! Den faldt også i god jord – fødselaren er meget glad for chokoladeskildpadder 😉
nej nej, hvor er det bare lækkert!hi hi. hvordan laver man skildpadde cremen?
Hej Amalie!
Tak skal du have – den faldt også i god jord 🙂
Der er et link til skildpaddecremen i starten af indlægget – den opskrift fandt jeg på kagekonens blog 🙂
Jeg synes ikke linkene til kagebunde og creme virker? Hvor meget Bailey bruger du?
Det kan jeg godt se – det ser ud til, at bloggen, jeg henviser til, ikke længere eksisterer. Jeg har indsat et nyt link til lagkagebundene og tilføjet opskriften på skildpaddecreme i selve indlægget.
Mht. Bailey’s brugte jeg 3-4 spsk.
Jeg vil prøve at lave skildpaddelagkagen til min kærestes 50 års fødselsdag