Samak lak – fisk med krydret fyld
I går skulle vi have fisk, og jeg fandt endnu en opskrift frem fra ‘Mellemøstlige køkkener’, som jeg afprøver for Klematis – denne gang på samak lak. Måltidet endte dog med at blive en fusion af Mellemøsten og Thailand, for jeg valgte at servere sorte thailandske ris og sød chilisauce til – samt en hurtig salat af revet gulerod og hakket bredbladet persille.
Samak lak
2 personer
4 små rødspættefileter
saft fra ½ citron
1 tsk karry
2 fed pressede hvidløg
1 tsk groft salt
3 fed pressede hvidløg
kvart bundt bredbladet persille
1 stor tomat, finthakket
chilipulver
1 tørret limefrugt, finthakket
Skyl fileterne og gnub dem med citronsaft og vend dem i karry, hvidløg og salt. Bland hvidløg, persille, tomat, lidt chilipulver og limefrugt og fordel det oven på hver rødspættefilet. Rul fiskene sammen om fyldet og læg dem i et ildfast fad – evt. overskud af fyld lægges oven på fiskene. Steg dem ved 180 grader i ca. en halv time.
Note: Samak lak er en enkel og spændende måde at få fisk på. Retten mindede en del om en fiskeret, som jeg prøvede i november, men jeg kan nu godt lide at få fisk på sådan en ‘sprælsk’ måde – der må gerne være lidt farve og smag og især i denne kolde, mørke tid! Jeg er dog ikke så gode venner med den tørrede limefrugt, da den har en ret bitter og parfumeret smag på samme tid, men jeg skal se, om ikke jeg kan lave flere retter med den, så vi kan enes.
Altså nej ! Hold op med at vise fiske retter som jo faktisk ser ret lækkere ud !!!
Hm !!
Hihihi
Ser virkelig mums ud ! jeg kan jo faktisk ikke lide fisk.. så meget..
Hyggehygge
Marianne
Tanker skal der til – undskyld! 😀
Jeg er ikke sikker på, at jeg vil undgå det fremover 😉
Hihihi nej, det må du heller ikke !
Bare svært at opretholde mit “fiskehader” når jeg sidder her og savler hihihihi
Tanker skal der til – hehehe! Ja, det kan jeg godt se. Men det er nu også dejligt at blive positivt overrasket – se bare mig, der er begyndt at spise risengrød helt frivilligt! 😀
Flot ret, det tror jeg skal prøves engang 🙂
Tørret lime er jeg aldrig før stødt på, men som du beskriver det, så er det måske meget godt….
Mange hilsner
Birthe
NYBH – mange tak 🙂
Jeg vil ikke helt afskrive dem, men de kræver lige lidt tilvænning, og jeg tror, jeg vil eksperimentere mere med dem en dag.
Den skal jeg prøve. Udelukkende ingredienser, jeg er gode venner med 🙂
Tørret lime kan vel erstattes af lidt revet limeskal, tror jeg.
Jeg steger og braser og bager og gør ved i dag. Der er mad og blogindlæg til flere dage 😀
Uha, noget med fisk får du mig desværre ikke overtalt til at prøve 😉
Godte – jamen det er jo perfekt! Øj, det lyder hyggeligt! Jeg håber, jeg får gjort det samme i morgen – i dag har jeg holdt mig langt væk fra køkkenet, men til gengæld har kattene og jeg lavet ballade, og der er blevet læst en del 😉
Madame – det er så i orden 😉
Den fiskeret ser rigtig lækker ud. Endnu en opskrift der skal have en lille stjerne.
Hvor finder du tørret limefrugt?
Anette – tusind tak! Jeg fandt det i Bazar Vest i Århus, som jeg var forbi i november sammen med Klidmoster 🙂
Skønt billede – virkeligt indbydende fad. Tror ikke, at jeg nogensinde har smagt tørret limefrugt. Men jeg tror, at jeg kan forestille mig, hvad du mener. 😉
Hanne – mange tak! De er nogle små, bitre størrelser, men jeg vil nu undersøge, om ikke jeg kan få dem til at makke ret 😉