Saftige kokosboller
I weekenden bagte jeg kokosboller, for hey – jeg har jo kokos-benspænd – og det blev til disse saftige boller, som havde en lille smule sødme uden at det dog blev særlig tydeligt. Det passede mig fint, for så kan jeg sagtens bruge dem til morgenmaden.
Saftige kokosboller
8-9 boller
25 g gær
1 dl creme fraiche 18%
3½ dl lunkent vand
2½ dl kokosmel
2 spsk mørk sirup
1 tsk salt
ca. 9 dl hvedemel
Rør creme fraiche og vand sammen i en skål og rør gæren ud i det. Tilsæt kokosmel, sirup og salt, rør rundt, og rør derefter melet ud lidt efter lidt. Gem ½ dl hvedemel. Læg et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve en times tid. Drys det sidste mel ud over dejen og form forsigtigt kokosboller af dejen – den skal ikke æltes inden. Læg bollerne på en bagepapirbeklædt bageplade og bag bollerne ved 200 grader i 20-25 minutter.
Note: Som titlen afslører – disse kokosboller er dejligt saftige, og så har de en fin, diskret smag af kokos, som på ingen måde virker voldsom sød eller parfumeret. Kokosmelet sørger til gengæld for at holde på fugten i bollerne, så de også er fine dagen efter.