Rouille – når vampyrer skal dø
Jeg læste for nylig en guidebog til gastronomiske oplevelser i Frankrig. Ikke fordi vi skal derned lige foreløbig (desværre), men fordi det var hyggeligt. Her stod der også en opskrift på aioli og rouille, hvor forfatterne hævdede, at rouille minder meget om aioli men indeholder mere hvidløg samt finthakket chili og safran. Så – det råd fulgte jeg – og lavede dermed den mest aggressive og nådesløse hvidløgscreme, jeg nogensinde har smagt! Du skal kun lave denne udgave, hvis du:
a) elsker hvidløg og bare ikke kan få nok
b) spiser den sammen med noget mere smagsneutralt, der kan være med til at dæmpe hvidløgene
c) gerne vil straffe dig selv og sikkert også omgivelserne dagen efter
d) skal på vampyrjagt eller har fornæmet nogle hardcore Twilightfans
Rouille
i rigelige mængder
2 pasteuriserede æggeblommer
6 fed pressede hvidløg
saften fra en ½ citron
salt og peber
lidt tørret knust safran
en lille finthakket chili
en halv liter god olivenolie (jeg brugte dog halvt olivenolie og halvt avokadoolie)
Pisk æggeblommer med hvidløg og tilsæt derefter safran, citronsaft og chili. Dryp et par dråber olie i under piskningen og fortsæt med at tilsætte dråberne langsomt under konstant piskning, så den kan optages i cremen. Fortsæt til al olien er brugt. Smag til med salt og peber.
Nu er du parat til både at dræbe dine smagsløg, omgivelser og vampyrer – yay!
Sidder stadig og griner for mig selv – tør vist ikke rigtigt den der.
Jeg kan godt lide hvidløg, men holder nu også meget godt af mine smagsløg.
Måske meget godt du har ferie…
Ha ha ha. Jeg må være i målgruppen for den Rouille! Kokken i vores kantine laver en ret hvidløgsmættet artiskok creme, som var en del af programmet i går til frokost. Jeg bedyrede til mine omgivelser, at jeg måske så kunne få lov at sidde og arbejde i fred hvis jeg tog en ordentlig klat. Men de lod mig nu ikke sidde i fred alligevel – der var det samme rend på mit kontor som sædvanlig…. De har måske vænnet sig til det? Eller også dufter jeg bare altid af roser (som min mand altid siger)? Eller også skulle jeg måske kaste mig over Rouille og så tage på arbejde bagefter?
Elsker hvidløg, så det er helt sikkert noget for mig. Din liste fik mig til at grine 🙂 Hvorfor havde jeg ikke den guide, da jeg tilbragte to uger i Frankrig (blandt andet i bil rundt i Provence) for nogle år siden. Ved du om der laves guides til andre lande/byer fra samme udgiver?
Kh Nadia
Mmmmmmm Hvidløg i store mængder. Fantastisk. Eneste ulempe er at man altid er så tørstig efter et stort indtag af hvidløg 🙂
Det lyder ellers rigtig godt, og en anelse farligt 😀
Hold da op, den lyder voldsom..
Men det ser jo super lækkert ud 🙂
Min kæreste sige rhan alldrig kan få nok hvidløg. Måske jeg skulle prøve at teste ham på denn her.
Mmmmmm, ælsker hjemmerørt mayo, med ALLE former for smagsgivere 🙂
Og så er jeg også svært glad for aioli med ekstra kick!
Lyder gar-licious ;o)
Den må jeg helt sikkert prøve meget snart.
God humor og altså jeg kan jo frygteligt godt lide både vampyrer og hvidløg
Kun 6 fed? I den spanske Alioli er der som regel 8-10 fed til samme mængde… Og godt smager det 😉
*ÅÅÅÅÅÅHHUUUUHHMMMMM* Dét kan vi li'!!
I morgen skal vi have hvidløgssvitset broccoli. 6-8 hvidløg pr. broccolihoved *Guf*!
PS: Og nu ved du, jeg ikke er en vampyr.
Eller måske er det bare noget, jeg siger for at fjerne mistanken…? 3:-)
Jeg er godt nok ikke så meget til vampyr, men dette tror jeg godt jeg vil kunne lide 🙂
mange hilsner
Birthe
Phew – lyder vildt:) Jeg havde den mest fantastiske hvidløgsoplevelse for et års tid siden på The Stinking Rose i San Fransisco – kan varmt anbefales!
/Louise
hæhæhæhæhæhææææ
Haha *LOL*
Jeg ææælsker rouille! (Og aioli).
Oven på ristede brødstykker i en lækker fiskesuppe – mmhn! Det er simpelthen så skønt, génial!
Mange hilsner fra en frankofil 😀
Grith – det var ellers et meget seriøst indlæg 😉
Hehe ja – og så sørger jeg selvfølgelig også får, at gæsterne får indtaget deres del 😉
Camilla – jeg synes, det vil være en udmærket test – så kan du også finde ud af, om der er nogle skabsvampyrer blandt dine kolleger 😉
Foodfanatic – se, det er jo bare en god undskyldning for at tage dertil igen 🙂
Jeg lavede en hurtig søgning og kan se, at den ene forfatter også har skrevet en bog, der hedder 'Gastronomisk turist i Norditalien' – som nok skal lånes via biblioteket, da den er udgået fra forlaget.
Vibeke – hm… efter hvad? *ser bekymret ud*
Bitten – det er det også! Især for vampyrer 😀
Miss A – den bider i hvert fald fra sig! Hvis man nipper til den, virker den meget voldsom, men den fungerer fint som dip/dressing til en ret – dog i beherskede mængder 😉
Hej Miss fruity!
Det lyder som et godt forsøg – meld endelig tilbage, hvis du udfører det 🙂
Signe – så er det bare om at gå i kast med denne her – den luner godt 😉
Charlotte Berg – hihi, tak 😉
Signe – det skal i så fald være nogle hardcore vampyrer, du kommer i nærheden af, for de vil nok være lidt pjevsede over for denne opskrift 😉
Hej Foodies!
Interessant – det her var i hvert fald rimelig hidsigt, men måske skyldes det, at hvidløgene var ret friske, og feddene forholdsvis store?
Godte – du er IKKE fjernet fra listen over mistænkte med den bemærkning – bare så vi har det afklaret 😀
NYBH – det vil også være godt til at skræmme dem væk, så kast du dig bare over det 😉
Hjertemad – det lyder også som et sted, hvor man kan få det 😀
Sisse-Sofie 😉
Eva – well, jeg vidste ikke, at de franskmænd var så ferme til vampyrbekæmpelse, før jeg havde prøvet denne opskrift – men det er godt at vide til næste gang, jeg skal sydpå 😉
Lidt hvidløg er lidt godt. Meget hvidløg er meget godt! 🙂
Lyder spændende at krydre med safran og chili, lyder godt og varmende 😉
/Lise
Lise B – hehe, enig! Safranen farver ret meget efter nogle timer – dagen efter var rouillen helt skriggul 🙂
Wauw – Jeg elllllsker din blog og dine opskrifter – smider dem næsten på pinterest dagligt og opfordrer folk til at google translate dem =) go go go go
Henriette – tusind tak 🙂
Dejligt at andre også får glæde af mine madeventyr!
Olivenolie?
Jeg tænker rapsolie, …
Jep, den laves traditionelt set på olivenolie. Man skal dog helst vælge en ret mild olivenolie. Hvis man ikke har det på lager, kan man sagtens bruge rapsolie i stedet 🙂