Romanescosalat med feta
Jeg synes, at romanesco er den smukkeste kåltype, så jeg har naturligvis lavet en romanescosalat. Så passede det også til månedens kål-benspænd. Her blev den kombineret med feta og soltørrede tomater, så den fik et lidt sommerligt skær. Den skulle nemlig serveres sammen med lidt lammekød.
Romanescosalat
3 personer
et lille/mellemstort romanescokål
70-100 g feta
2 spsk soltørrede tomater, skåret i små stykker
lidt olivenolie
salt og peber
Skær kålen i mindre buketter, der har nogenlunde samme størrelse. Hæld vand i en stor gryde og bring det i kog. Hæld kålbuketterne i og lad dem koge i få minutter, indtil de er næsten møre. Hæld vandet fra og hæld kålbuketterne i en skål. Vend tomaterne i sammen med lidt olivenolie, salt og peber. Smuldr fetaen ud over kålen og servér din romanescosalat med det samme.
Jeg serverede som sagt lammekød til. Her tog jeg et stykke lammebryst og snittede i overstykket, inden jeg gned det med salt og peber. Derefter smeltede jeg lidt smør i en gryde og brunede den snittede overflade, inden jeg vendte det og tilsatte to dl hvidvin. Der blev lagt låg på gryden, og jeg skruede ned for varmen, så kødet kunne stå og simre en halv times tid. Derefter blev det fisket op af gryden og hvilede i fem minutter, inden jeg skar det i stykker. Supersaftigt lammekød!
Jeg har netop lavet din nyfortlkning af din kiksekage, wau den er god vi havde gæster – de var vilde med den – noget af en kaloriebombe.
Så glem alt om kiksekage med palmin
Charlotte
Det er jeg glad for at høre! Hm, måske jeg snart selv bør lave den igen. Elsker den tydelige chokoladesmag 😛
Der skulle stå nyfortolkning – sorry