Røde linser med kardemomme

Røde linser med kardemomme

Jeg kogte røde linser til en lækker, cremet linsegrød den anden dag – og der kom naturligvis kardemommekapsler i! Det er en af fordelene ved mit kardemomme-benspænd – at jeg både kan lave retter fra det salte og det søde køkken.

Jeg havde egentlig tænkt mig at lave en linsesuppe, men da gemalen ikke er suppefan, så blev det i stedet denne cremede sag. Har du frisk koriander eller forårsløg på lager, så drys det gerne på ved servering.

Røde linser med kardemomme

frokost til 2 personer

1 løg, hakket
2 fed hvidløg, pressede
olie til stegning
2 mellemstore gulerødder, skåret i små tern
4 kardemommekapsler
1 tsk gurkemeje
2 dl røde linser
½ tsk chiliflager
1-1½ dl kokosmælk
2-3 dl vand
salt

Hæld lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg ved mediumvarme et minuts tid. Giv kardemommekapslerne et let tryk og smid dem i gryden sammen med gurkemeje og chiliflager. Steg dem i 30 sekunder og rør så gulerodsternene i. Steg dem i et par minutter. Skyl linserne og hæld dem i sammen med vand og kokosmælk. Lad det simre ved lav varme, indtil linserne er møre – tilsæt eventuelt lidt mere vand undervejs, hvis der er brug for det.

Smag de røde linser til med salt – og fjern gerne kardemommekapslerne inden servering. Pynt retten med lidt rød paprika eller friskhakkede krydderurter.

Note: Dette er en simpel og lækker frokostret, som du også sagtens kan servere som aftensmad – men så bør du nok gøre portionen lidt større. Du kan også kombinere de røde linser med lidt stegte grøntsager eller en salat – det er helt op til dig.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *