Risotto med æbler
Sådan en Valentine’s Day kan ikke ubemærket hen her i huset, så vi skulle have lidt sjov ud af det, og jeg serverede denne risotto med æbler i et hjerteformet fad, som vi delte i bedste Lady og Vagabonden-stil! (der var dog ingen af os, der skubbede til æblestykkerne med næsen – der er grænser!). Opskriften til risottoen fik jeg inspiration til fra Copenhagen Food #3. Oprindeligt er retten med jordskokker, og jeg så det som en oplagt chance for at bruge de sidste jordskokker. De var dog forsvundet, da jeg skulle bruge dem (!), så jeg måtte lave retten uden. Jeg justerede lidt på mængderne på resten af ingredienserne og brugte desuden tørret estragon i stedet for frisk. Der blev også serveret den sidste rest rådyr på en tallerken ved siden af fadet.
Risotto med æbler
2 personer
et par skalotteløg eller lidt salatløg
lidt rapsolie
200 g risottoris
1½ dl hvidvin
½ l grøntsagsbouillon
lidt estragon
60 g friskrevet parmesan eller pecorino
15 g smør
tre små æbler skåret i tern
1 håndfuld hasselnødder, hakkede
Finthak løgene og steg dem ved middelvarme i olie et par minutter, uden at løgene tager farve. Tilsæt risene og og rør rundt et minuts tid, inden du tilsætter hvidvinen. Lad det koge ind, inden du tilsætter bouillonen lidt ad gangen – sørg for, at risene får suget godt til sig, inden du tilsætter mere. Hvis du løber tør for hønsefond, kan du bruge lidt vand. Fortsæt med dette, indtil risene er møre men stadig har lidt bid. Tag gryden af varmen og vend estragon, smør og ost grundigt i risene og smag til med salt. Lad det hvile et par minutter inden servering og hæld æbletern og hakkede hasselnødder over.
Note: Risotto med æbler smager syndigt godt, og du skal endelig ikke tænke over kalorierne, mens du spiser det! Æblerne og hasselnødderne gav et fint modspil til den fede risottosmag, da æblernes sødme og nøddernes crunch gav retten flere nuancer og gjorde den mindre ‘bløbbet’ (jeg må lige tilføje, at jeg ikke er så god til meget blød mad, hvis du undrer dig over denne kommentar). Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke fik afprøvet retten med jordskokker i, for det tror jeg også kunne være interessant, men det vil jeg så opfordre dig til at gøre.
Nej, jeg synes da ellers at det høre med det med næsen … og der er da heller ikke pasta til kysset! 😉 men romantisk det er med hjerteform og det hele. Håber I havde en god aften (bedre end jeg 😉
Lene – hæhæhæ! Jeps, vi havde en fin aften, hvor vi også fik set en film – eller rettere næsten fik set film, for jeg havde godt nok svært ved a holde mig vågen undervejs, da jeg havde sovet dårligt søndag nat på grund af blæsevejret.
Hvor sødt – valentine's day gik meget meget ubemærket hen – faktisk så meget at det først var i dag jeg kom i tanke om det.
Det ser i øvrigt utrolig lækkert ud!
Grith – mange tak 🙂
Jeg ææælsker risotto i enhver form men har sørme aldrig før hørt om sådan en udgave med æbler og nødder. Den er straks noteret og skal afprøves i weekenden.
Sikke en hyggelig aften med lækker mad. Alt det lækre mad du får lavet – jeg ligger lidt stille for tiden. tror jeg må planlægge lidt bedre for jeg har en lang række af opskrifter jeg vil prøve. Knus♥
Nøj, hvor lyder det spændende, Piskeris! Jeg tror aldrig, jeg har smagt risotto, men det vil ske snarest …
Åh ja, risotto er syndigt, men hey, hvem har ikke lyst til at være syndig på Valentines dag 🙂 Perfekt ret til den aften! Ville da ellers gerne have set jer sidde at skubbe æblestykker med næsen 🙂
Elsker risotto, men havde aldrig tænkt på den kombo – spændende 🙂
Mange hilsner
Birthe
Spændende kombination, den havde jeg ikke lige tænkt over men det ser rigtig lækkert ud og sød ide med hjerteformen.
Elsker bare risotto, så det skal afprøves.
Spændende kombination, den havde jeg ikke lige tænkt over men det ser rigtig lækkert ud og sød ide med hjerteformen.
Elsker bare risotto, så det skal afprøves.
Sikke en spændende kombination til risotto'en.
Jeg er meget stor fan af risotto, det er bare skønt.
Annettes – håber du også kan lide denne version. Jeg kunne godt lide, at æblerne gav lidt friskhed til retten 🙂
Tina – tusind tak 🙂
Glæder mig til at se, hvad du finder på!
Madame – så er det på tide – det smager nemlig rigtig godt 😉
Camilla – meget vigtig pointe du har der! Så vil jeg tilgive dig næse-kommentaren 😀
NYBH – jeg vil sige, at jeg også har fået øjnene op for risotto det sidste års tid, så det må jeg have udforsket noget mere 🙂
Italiensk Vin & Mad – mange tak! Jeg har desværre ikke prøvet så mange forskellige udgaver af risotto endnu, men det håber jeg på at få rådet bod på 🙂
Anette – mange tak. Det er altså også ret lækkert og bestemt noget, jeg må lege videre med i år 🙂