Portvinssyltede blommer med kanel og stjerneanis
Jeg har en vis svaghed for portvin og stjerneanis, så dem kombinerede jeg, da jeg lavede portvinssyltede blommer. Jeg fik for nylig fik en pose meget lækre sveskeblommer fra svigerforældrene, som egner sig fortrinligt til syltning.
Portvinssyltede blommer
900 g sveskeblommer
500 g lys rørsukker
1½ dl portvin
½ dl eddike
1 dl vand
3 stjerneanis
½ tsk vaniljeekstrakt
1 stang kanel
Halvér blommerne og fjern stenene. Varm resten af ingredienserne op og put derefter blommerne i. Lad dem simre i ca. 10 minutter og tag derefter blommerne op med en hulske og hæld dem i et skoldet glas. Lad lagen koge et til to minutter mere og hæld det over blommerne. Opbevar glasset køligt.
Note: Jeg spiste en af de portvinssyltede blommer, da de var kølet helt af, og den var både mild, sød og ret krydret på samme tid. Stjerneanis træder tydeligt frem, så du kan evt. overveje at nøjes med at bruge to stk., hvis du ikke er lige så vild med det som jeg er. Blommerne vil egne sig fint til vaniljeis eller som tilbehør til (hvid) chokolademousse eller oste. I øvrigt behøver du ikke at bruge husets bedste portvin til lagen – en almindelig supermarkedsportvin er også ok.
Argh jeg har lige spist de sidste blommer og drukket det sidste portvin. Og begge mine ben er faldet af, så jeg kan ikke købe mere 🙁
Det er da ikke benene, du skal betale med?! Jeg stemmer for, at du be’r Klidfræseren om at købe det med, næste gang hun besøger dig. Så får du både hyggeligt besøg og mulighed for at lave flere gode sager i køkkenet = win 😉
Tror vi når at spise blommerne inden 🙂
Sikke en masse du oplever for tiden og spændende mad.
Ja, jeg har rimelig travlt, men der er heldigvis også tid til madprojekter. Lige nu pønser jeg på et par sjove ting, jeg skal lave i weekenden 🙂
åhhh giv mig et glas af de der med letpisket fløde og marcipanmarkroner ….. åhhh….
Hehehe – ja, det ville også være en god kombination 😉
Det lyder skønt – jeg kan tænke mig, at man kan trylle mange desserter frem med portvinssyltede blommer med kanel og stjerneanis!
Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser – nåja og smagsløgene 😉
Men personligt vil jeg foretrække dem til en mild og god vaniljeis 🙂
Lige da jeg så dem, tænkte jeg straks på en god vanlijeis og så blommer hen over 😛 Uhhh hvor ser de fristende ud.
Haha, to sjæle – én tanke 😀
Det kan være, jeg faktisk skal have fat i en vaniljeis snart…
Det lyder meget lækkert. Vi har i mange år lavet romtopf det kan holde sig i årevis og er godt til f.eks is men det kan være jeg skal. prøve din opskrift.
Uhm, romtopf er også skønt! Jeg lavede en stor portion sidste år, og jeg tror også, jeg gør det igen til næste år. Det er en skøn måde at bruge bær og frugter på 🙂
Oh, det lyder godt. Måske skulle jeg sylte mine figner i portvin næste år i stedet for rødvin.
Det kunne være ret spændende. Evt. lave flere portioner, hvor du marinerer dem i forskellige slags sprut og så sammenligner, når de har trukket?
Hej . .
Det lyder næsten for fantastisk til at være sand . . 🙂
Dét skal prøves . .
Meeeen hvor længe kan de holde sig?
Hvis jeg sylter nu, er det så muligt at gemme dem til jul?
Ja, det kan de godt. Hvis du sørger for god hygiejne – både under tilberedningen og konserveringen, og du kun bruger helt rene skeer, når du skal fiske blommer op af glasset – så burde de kunne holde mindst et år.
Hm. Nu bliver jeg da nødt til selv at lave en portion igen 😀
Top lækre
Det er jeg glad for at høre – jeg holder også meget af dem 🙂