Manti – tyrkisk ravioli
Manti – en slags tyrkisk ravioli – bliver den sidste ret, jeg når i forbindelse med det tyrkiske benspænd. Det er nogle små fine pastapakker med kød i, som serveres med yoghurtcreme og smørsauce – ikke dårligt
Jeg skelede til en opskrift fra The Hungry Monkey, men skar dog lidt ned på fyldet, udelod hvidløg og tilføjede i stedet cayennepeber.
Manti – tyrkisk ravioli
2 personer
Dej:
3 dl hvedemel
1 æg
2 tsk salt
½ dl vand
Fyld:
100 g hakket oksekød
½ løg, revet
1 tsk sød paprika
½ tsk cayennepeber
1 spsk ketchup
salt og peber
Hvidløgscreme:
3 spsk græsk yoghurt
½ fed hvidløg, presset
salt
Smørsauce:
1½ spsk smør
1 tsk sød paprika
evt. lidt finthakket bredbladet persille
Rør ingredienserne til dejen sammen i en skål og ælt det, til du får en smidig dej. Lad den hvile i tyve minutter. I mellemtiden rører du fyldet sammen.
Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud, så den er så tynd som muligt. Skær den først på langs og dernæst på tværs, så du få kvadrater på 3-4 cm på hvert led. Put en lille smule fyld i midten af hvert dejstykke – pas på, at du ikke putter for meget på, så dejen ikke kan lukkes bagefter. Nu skal de små manti samles. Tag de fire hjørner af dejen og fold dem ind mod midten, hvor de mødes. Pres hjørnerne sammen, så de samles, og du får en lille kødfyldt pakke. Vil dejen ikke rigtig binde, kan du evt. fugte dejhjørnerne med en lille smule vand.
Det kan anbefales at være to om at samle de små manti, da det er lidt af et pillearbejde. Sæt de små dejpakker på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. fem minutter.
Bring en stor gryde vand i kog. Hæld dejpakkerne i vandet og lad dem koge i 12-13 minutter. Hæld vandet fra og fordel dem i to dybe tallerkner. Rør hvidløgscremen sammen og fordel den oven på hver skål med manti. Smelt smørret og rør paprika i. Fordel det over hvidløgscremen.
Servér din manti med det samme – gerne sammen med en ekstra skål med salat.
Note: Manti er en smuk servering – jeg kan i hvert fald ikke stå for de små fine pakker. Bestemt en sjov og anderledes pastaservering.